van der Horst

Zestien wagens op de grid voor tweede TCR-afspraak in Shanghai

start TCR International Series in Kuala Lumpur 2015
start TCR International Series in Kuala Lumpur 2015
Twee weken na het allereerste TCR-optreden ooit in Sepang, tekenen de deelnemers aan de International Series dit weekend present in Shanghai voor de tweede meeting van het seizoen, verreden in het voorprogramma van de Chinese F1 GP. Puntenleider Stefano Comini en zijn twee naaste achtervolgers, Pepe Oriola en Jordi Gené, betalen de tol voor hun succes en krijgen er resp. 30, 20 en 10 kg extra ballast mee aan boord. In totaal maken zestien rijders hun opwachting in de Chinese havenstad, waaronder twee nieuwe gezichten. Proteam Racing trekt dan weer de enige Ford Focus ST, toevertrouwd aan Diego Romanini, terug voor deze Chinese manche daar de schakelbakproblemen waarmee het team in Maleisië werd geconfronteerd niet in Azië konden worden opgelost.

Stefano Comini - Target Competition
Stefano Comini - Target Competition
Ook Campos Racing besloot dit weekend slechts één van zijn beide Opel Astra's in te zetten, na de aanhoudende problemen met de motorkoeling, twee weken geleden. Jordi Oriola zal de enig overblijvende Opel mennen, terwijl teamgenoot Igor Skuz voor de gelegenheid een SEAT Leon onder de bips geschoven krijgt.

Target Competition dat met Stefano Comini de puntendans leidt, zet van zijn kant een vierde SEAT León in; aanvankelijk voor de Chinees Alex Yang maar de man wordt eerstdaags vader en werd zopas vervangen door lokale held Tengyi Jiang, de regerende Chinese toerwagenkampioen.
De SEAT Leon van het Hongaarse  Zengő Motorsport wordt dit weekend dan weer voorgereden door de amper 16-jarige Norbert Tóth, die zijn landgenoot Ferenc Ficza vervangt.

De timing van het TCR-weekend ziet er nagenoeg identiek uit als twee weken geleden, met twee vrije oefenritten op vrijdag, de kwalificatie (Q1 en Q2, met de omgekeerde Q2-top 10 voor race 2) en race 1 op zaterdag en race 2 op zondag, telkens over 10 ronden of 25 minuten.

Ook nu kunnen beide wedstrijden  worden gevolgd via live streaming op www.tcr-series.com, zaterdag om 07:20u CET en zondag om 04.25u am CET.

Timing TCR International Series Shanghai:

Vrijdag 10 april :
 

12:00/12:20      Free Practice 1
17:10/17:30      Free Practice 2

Zaterdag 11 april:

09:45/10:15      Qualifying (Q1 + Q2)
13:25                Race 1
                     
Zondag 12 april:

10:30                Race 2
                       
(alle tijden GMT +8 )

Foto's: TCR Intl.Series




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 9 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van China.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons