van der Horst

Zien we Sebastian Vettel in het FIA WEC in 2024?

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
We zijn goed en wel op enkele maanden van 2024 en overal worden er al plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. Zo ook in het FIA WEC, waar er toch opmerkelijke geruchten zijn. Motorsport.com maakte namelijk bekend dat Jota achter een voormalige Formule 1-piloot aan het gaan is voor in te lijven in hun Porsche 963: niemand minder dan Sebastian Vettel. Overigens zijn er ook al twee andere piloten aan het project gelinkt, en deze zijn geen onbekende van de Duitser.
Team JOTA - Porsche 963
Team JOTA - Porsche 963
Dat Hertz Jota een tweede Porsche 963 volgend jaar wil inzetten is al langer geweten, maar Sam Hignett wilt er een ambitieus project van maken met Vettel, Jenson Button en Robert Kubica. Het trio kent elkaar overigens vanuit het Formule 1-paddock en met de Duitser en de Brit tezamen goed voor vijf titels in de koninginnenklasse van autosport.

Als Vettel zou instappen in de gouden Porsche, zou het zijn eerste kampioenschap zijn sinds hij op pensioen ging in de F1 vorig jaar. De Duitser hield zich sindsdien wat in de luwte, al kwam hij afgelopen weekend nog in beeld tijdens de Grote Prijs in Japan, waar hij een bijenhotel opende. Daar waren de meeste van de huidige grid in het kampioenschap bij aanwezig.

Foto's: Georges de Coster - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 27 september 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons