van der Horst

Zitjes VW Golf TCR raken stilaan ingevuld

VW Golf TCR
VW Golf TCR
Het startschot van de TCR Benelux wordt pas gegeven op 21 en 22 mei op de omloop van Spa-Francorchamps, maar toch beweegt er al heel wat achter de schermen. Dit geldt ook voor de Belgian VW Club en de verschillende teams die een of meerdere VW Golf TCR’s inzetten in het nieuwe kampioenschap, waar nu reeds vol verwachting wordt naar uitgekeken.
  • Dreamdrive
Omwille van verschillende redenen zal DVB Racing uiteindelijk geen VW Golf inzetten in de TCR Benelux”, aldus Charles-Henri Bonnet, secretaris-generaal van de Belgian VW Club. “We wensen hen in ieder geval veel succes met hun andere projecten. Wel kunnen we met plezier aankondigen dat Milo Racing, het nieuwe team van Christophe Nivarlet, zich een tweede Golf heeft aangeschaft. Dit wil zeggen dat er in totaal nog steeds vijf exemplaren van de 330 pk sterke 2.0 liter aan de start zullen staan: een wagen wordt ingezet door WRT, terwijl bij Delahaye Racing en Milo Racing telkens twee wagens worden verwacht.

Volkswagen Golf TCR
Volkswagen Golf TCR
Wie de wagens zal besturen, daar wordt nog volop over onderhandeld, want elk team wil met een zo sterk mogelijke line-up voor de dag komen. Het Waverse Delahaye Racing maakte reeds een rijdersduo bekend. Didier Van Dalen, die reeds zijn snelheid bewees in de VW Fun Cup, vormt er team met de jonge - in Brussel wonende - Fransman Amaury Richard, eerder actief in de eenzitterij (Formule 4 en FR 2.0).

Ook bij Milo Racing werden reeds de eerste rijders bekendgemaakt, met name Steve Vanbellingen en David Dermont. Beide piloten beschikken reeds over heel wat ervaring in de Belgische en internationale autosport.

Vrijdag, tijdens zijn presentatie van het seizoen 2016, zal WRT dan weer de namen onthullen van de gelukkigen die de Golf TCR van het Bergense team in de TCR Benelux in handen zullen nemen. “De stukjes van de puzzel vallen beetje bij beetje op zijn plaats”, aldus een tevreden Charles-Henri Bonnet.  “Net zoals de teams en de piloten, tellen ook wij af naar de eerste grote afspraak van het seizoen!

Belgian VW Club

Foto's: Hans van Onsem & VW Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 24 februari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons