van der Horst

Zo ziet de voorlopige tussenstand in de Zolder Touring Cup er uit

Start Zolder Touring Cup 4H Zolder
Start Zolder Touring Cup 4H Zolder
Na de Virtual Belcar is het tijd om ook de stand in de Zolder Touring Cup onder de loep te nemen. Het kampioenschap is opgericht om nieuwkomers een kans te bieden om ervaring op te doen in een competitieve sfeer en - hopelijk - later door te stromen naar de Virtual Belcar. Dat idee was een schot in de roos, met tot nu toe de properste en spannendste races van beide kampioenschappen. Een overzicht van alle Zolder Touring Cup-klassen.
  • Prospeed Competition
De top 3 die na de race een tijdstraf kreeg
De top 3 die na de race een tijdstraf kreeg
In ZTC 1 kregen we in de eerste race een dominantie van Flemish Simsports GT4 en vorig weekend kregen we dan weer een van de spannendste finaleminuten, die helaas na de race vertekend werden door de straftijden voor de top 3. Daardoor ging de overwinning verrassend naar Trackvelocity Racing. Toch gaf die eindsprint een hoopvol teken voor de rest van het seizoen. Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn er nu op zijn minst zowel vier kandidaten voor de overwinning als voor de titel en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Daarenboven helpt het gratis ticket voor de Belcar-race de dag erna ook bij de groei van de Zolder Touring Cup. Flemish Simsports liet op zondag al twee keer zien dat ze niet moeten onderdoen voor de meeste tegenstanders.

Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
In ZTC 3 en ZTC 4 daarentegen zijn er twee teams die beide overwinningen op hun naam schreven, Flemish Simsports TCR en Dynamixx Belcar Green. Toch is er nog genoeg groeipotentieel. Al twee weekends ging het ticket in beide klassen naar een ander team, waardoor zij ook eens kunnen proeven van het hogere niveau, al dan niet succesvol. Het probleem dat zich vanaf nu stelt, is dat de volgende race van de Zolder Touring Cup niet meer afgewerkt wordt op hetzelfde circuit als de Belcar-race. Met andere woorden: als je kan doorstoten uit de Touring Cup, wordt er wel van je verwacht dat je op beide circuits - het eerstvolgende weekend met Zandvoort en Le Mans - getraind hebt. Vooral in ZTC 4 kan dat een zware opgave worden, aangezien er geen Mazda's in de Belcar rijden en er moet gekozen worden tussen de Porsche Cayman GT4 en de Audi RS3 LMS TCR, wat sowieso al iets zwaarder is gezien de verschillen tussen die wagens. Zullen de teams zich focussen op één kampioenschap of toch hun kans wagen op zondag? We weten het antwoord op zaterdag 13 juni, na de race in Zandvoort.

Onderaan vindt u de top 5 in elke klasse terug. Gelieve er rekening mee te houden dat het gaat om onofficiële tussenstanden en dat die nog gewijzigd kunnen worden.
ZTC 1
TeamPunten
Flemish Simsports GT446
Torque Freak Racing La Source33
Trackvelocity Racing31
Seka Carsport powered by No Fear Energy Drink28
Stage One Racing GT416
ZTC 3
TeamPunten
Flemish Simsports TCR54
McDonald's Racing30
BMS Motorsport ZTC30
SGRT.BE23
SGRT.BE 215
ZTC 4
TeamPunten
Dynamixx Belcar Green52
Stage One Racing Mazda35
FW Racing33
DESOPIT Racing Team24
Mauquoy Token Racing20

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op woensdag 3 juni 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons