van der Horst

Zo ziet de voorlopige tussenstand van de Virtual Belcar er uit

Start Brezan 3 Hours of Spa
Start Brezan 3 Hours of Spa
Nu we twee ronden ver zijn in het Virtual Belcar-kampioenschap, wordt het weleens tijd om een eerste blik op het klassement te werpen. In totaal zullen er vier kampioenen gehuldigd worden na vijf wedstrijden, met als summum de 24 Hours of Zolder begin november. Met nog drie wedstrijden te gaan, kunnen we dit overzicht geven van alle Belcar-categorieën.
Simtag Racing - Radical SR8
Simtag Racing - Radical SR8
Hoewel er in de eerste drie klassen maar één winnaar is voor beide races, wonnen ze toch niet altijd met overmacht. Simtag Racing liet dit weekend een bijzonder dominante prestatie zien in Belcar 1, terwijl dat team goed beseft dat ze een week geleden veel geluk hebben gehad in Spa. Een omgekeerd scenario kregen we te zien in Belcar 2. EMG Motorsport was vrij dominant in beide wedstrijden, maar de tegenstand in de vorm van Allied Racing eSports Belcar kroop toch een stuk dichterbij in Zolder. Dat terwijl er nog genoeg potentieel in de klasse en zoals in Belcar 1 er nog meerdere podiumkandidaten zitten, al hebben sommigen dat tikkeltje geluk nog nodig.

G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
Hetzelfde verhaal zagen we in Belcar 3. Torque Freak Racing GT4 by Carrot was oppermachtig in de eerste manche, mede door de massacrash in de beginfase, maar in de tweede race was de tactiek dan weer erg belangrijk. Dat lukte degelijk in Zolder en is een goede opsteker voor de etmaalrace over vijf maanden. De enige klasse waar er twee winnaars uit de bus kwamen, was Belcar 4. Flemish Simsports TCR kon profiteren van de problemen die G-Drive Racing Eximia TCR ondervond in Spa, maar beseft ook: Ben Thaens en Bram van Putten zijn snel, zeer snel. Dat bewezen deze latsten ook dit weekend, door met een ronde voorsprong te winnen. Met nog drie races te gaan, is het uitkijken naar wat de koplopers doen, maar vooral naar wie hen tegenstand zal kunnen bieden.

Onderaan vindt u de top 5 in elke klasse terug. Gelieve er rekening mee te houden dat het gaat om onofficiële tussenstanden en dat die nog gewijzigd kunnen worden. Morgen bekijken we de stand bij het kleine broertje van dit virtuele kampioenschap: de Zolder Touring Cup.
BELCAR 1
TeamPunten
Simtag Racing52
Delahaye Racing by TX334
SimRC Clubsport34
FAST Racing Team18
GHK E-Racing by T2 Racing18
BELCAR 2
TeamPunten
EMG Motorsport53
Allied Racing Esports Belcar36
Vaporshop RSR Motorsport23
G-Drive Racing Eximia #1521
Pro Assist Sim-Racing18
BELCAR 3
TeamPunten
Torque Freak Racing by Carrot54
Flemish Simsports GT433
Heli ABK Racing27
Edge Esports20
Scuderia Sim Racing20
BELCAR 4
TeamPunten
G-Drive Racing Eximia TCR45
Flemish Simsports TCR43
Simtag Racing29
Dynamixx Simulators Red27
Graphite Racing TCR20

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op dinsdag 2 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons