van der Horst

Zolder 1: Audi domineert eerste vrije training

Robin Frijns - Audi Sport Team Abt Sportsline
Robin Frijns - Audi Sport Team Abt Sportsline
Kort na de middag namen de DTM-bolides voor het eerst bezit van het asfalt op Circuit Zolder. Tijdens die eerste vrije training werd al snel duidelijk dat de trend van het hele seizoen zich ook in België voortzet: Audi steekt er met kop en schouders bovenuit. De eerste zeven bolides komen uit Ingolstadt, het was Robin Frijns (Team Abt Sportsline) die in 1:20.075 de besttijd liet noteren. René Rast (Team Rosberg) en Mike Rockenfeller (Team Phoenix) vervolledigden de top drie.
Ferdinand Habsburg - WRT Team Audi Sport
Ferdinand Habsburg - WRT Team Audi Sport
WRT had met Ferdinand Habsburg op de zesde plaats en Harrison Newey op de negende stek twee auto's in de top tien. Fabio Scherer kwam dan weer niet verder dan de 14e plaats. Bij Racing Bart Mampaey was de Oostenrijker Philipp Eng de snelste van het trio, hij beëindigde de sessie als elfde, één plaats hoger dan teamgenoot Sheldon Van der Linde. Zijn landgenoot Jonathan Aberdein was de hekkensluiter op P16.

Foto's: Arne Simons & Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 9 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons