van der Horst

Zolder 1: BMW palmt eerste startij in

Timo Glock - BMW Team RMG
Timo Glock - BMW Team RMG
BMW heeft beslag gelegd op de eerste startrij voor de tweede DTM-race op Circuit Zolder. Na zijn tweede tijd gisteren zette Timo Glock vandaag de puntjes op de i in de kwalificaties. De RMG-rijder beheerste de koude en natte omstandigheden het best en was zo'n 0.023s sneller dan merkgenoot Sheldon van der Linde (Team RBM). Glock probeerde nog sneller te gaan in zijn ultieme ronde, maar ging rond bij het uitkomen van de Villeneuve Chicane.
Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
Van de drie titelkandidaten was René Rast wederom de primus in de kwalificaties. De tweevoudig kampioen realiseerde de derde chrono en pakt daarmee tevens een punt, anderzijds zal hij straks weer op de suboptimale kant van de grid moeten postvatten. Ferdinand Habsburg liet weer een flits van zijn kunnen zien met een knappe vierde tijd voor WRT. Puntenleider Nico Müller vinden we pas terug in zevende stelling, hij zal de vierde startrij delen met Abt-teamgenoot Robin Frijns. De thuisrijder leek het bij momenten moeilijk te hebben en maakte een excursie in de grindbak bij het uitkomen van de Eerste Linkse.

Foto's: Arne Simons & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons