van der Horst

Zolder 1: Rast wint andermaal - Frijns crasht

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast heeft ook de tweede race van het eerste DTM-weekend op Circuit Zolder gedomineerd. De tweevoudig kampioen verschalkte al in de eerste bocht de BMW's van Timo Glock en Sheldon van der Linde, die de eerste startrij hadden ingepalmd, en kwam zo meteen aan de leiding te liggen. Vervolgens kwam Rast op het juiste moment - net voor een safety car - zijn pitstop afwerken waardoor de zege niet meer in gevaar kwam. Mike Rockenfeller schaduwde zijn merkgenoot nog, maar werd op vijf seconden achterstand tweede, voor de BMW van Lucas Auer.
De crash van Robin Frijns heeft grote gevolgen voor zijn titelkansen
De crash van Robin Frijns heeft grote gevolgen voor zijn titelkansen
De tweede race had grote gevolgen voor de titelstrijd. Robin Frijns zag zijn kansen slinken na een opgave. De Nederlander kwam vroeg pitten, maar verkeek zich bij het uitrijden van de pitlane. Meteen na het optrekken onderstuurde hij in de vangrails tegen relatief lage snelheid, maar de impact bleek genoeg om de stuurinrichting te beschadigen. Ook de puntenleider kende een race om te vergeten. Nico Müller kwam pas als negende over de meet nadat zijn team hem pas liet pitten na de safety car veroorzaakt door Frijns. De Zwitser telt na 14 van de 18 races 10 punten voorsprong op Rast, terwijl Frijns naar de derde plaats zakt op 16 eenheden achterstand.

Podium DTM Zondagrace Zolder 1
Podium DTM Zondagrace Zolder 1
Polesitter Timo Glock reed een sterke inhaalrace nadat hij bij de start in de grindbak terechtkwam en pas als laatste weer aansloot. Glock maakte een vroege pitstop en dat bleek cruciaal om nog een vierde plaats uit de brand te slepen. WRT zette collectief een knappe prestatie neer door met Fabio Scherer, Harrison Newey en Ferdinand Habsburg de posities vijf tot en met zeven te bezetten. Ook hier bleek de pitstrategie doorslaggevend.

--- Uitslag DTM Zondagrace Zolder 1 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons - Geert Franquet - Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons