van der Horst

Zolder 1: René Rast lukt pole

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Vanochtend zagen we op Circuit Zolder, op een nog halfnatte baan, een spannende strijd voor de eerste DTM-pole positie van het weekend. De omstandigheden zorgden ervoor dat het voordeel van Audi werd weggevaagd, meervoudig kampioen René Rast (Team Rosberg) lukte wel de pole, maar daarachter zagen we met Timo Glock (Team RMG) de eerste BMW. Ook de tweede en derde startrij bestaan uit een mix van de beide merken met Robin Frijns (Team Abt Sportsline) en Marco Wittmann (Team RMG). Een rij verder zien we Mike Rockenfeller (Team Phoenix) en Sheldon Van der Linde (Team RBM).
Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
De overige wagens van Racing Bart Mampaey zien we op de elfde (Philipp Eng) en veertiende plaats (Jonathan Aberdein).  De eerste WRT Audi op de grid is verrassend Harrison Newey met een achtste chrono. Ferdinand Habsburg realiseerde de twaalfde tijd, terwijl Fabio Scherer de rode lantaarn was op de zestiende plek. De eerste wedstrijd wordt straks om 13u30 op gang geschoten.Foto's: Geert Franquet en Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons