van der Horst

Zolder 2: Nabeschouwing van de organisatoren

Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super trofeo
Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super trofeo
Met enkel nog de 12 Uur van Zolder te verrijden beschikt Belgium Racing-duo Dylan Derdaele en Nicolas Saelens over de beste papieren om hun algemene Belcar-titel te verlengen. De dubbele zege van T2 Racing in het kader van de voorlaatste Belcar Endurance Championship, afgelopen weekend in het kader van het DTM-weekend in Zolder, zorgt er echter voor dat de strijd om de titel in de snelste Belcar 1-klasse pas helemaal aan het eind zal worden beslist.
Met in de seizoensafsluitende 12 uur van Zolder nog maximaal 73 punten (voor de algemene Belcar-titel) en 53 (per klasse) te verdienen is er na afloop van de voorlaatste Belcar-meeting van het ongewone seizoen 2020 nog bijna niets beslist voor de diverse titels, ook al omdat iedere deelnemer zijn slechtste resultaat in mindering mag brengen. Eén en ander betekent dat er algemeen nog zes teams in aanmerking voor de Belcar-titel 2020, al valt niet te ontkennen dat de #99 Belgium Racing Lamborghini van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de beste papieren heeft. Met twee derde plaatsen algemeen – gekoppeld aan de punten voor een zege in Belcar 3 – deed het duo van de oranje-zwarte bolide afgelopen weekend opnieuw een uitstekende zaak. Zeker omdat de directe concurrentie - de #101 Speedlover Porsche van John De Wilde en de #11 Krafft Racing van vader en zoon Longin en Christoff Corten – in de tweede race voortijdig naar de kant moesten. Rekening houdend met het schrapresultaat volgen zij nu respectievelijk op 23 en 25 punten van de kampioenschapsleiders.
 
Belcar 1: T2 Racing mengt zich in de titelstrijd
Vreugde bij T2 Racing afgelopen weekend. Na twee bewogen wedstrijden over 105 minuten reden Ian Gepts en Pieder Decurtins met hun #67 T2 Racing Norma twee keer naar de zege. Ondanks hun afwezigheid bij de openingsmanche in augustus zorgt die grote puntenoogst er voor dat de Zwitserse renstal zijn kansen op de Belcar 1-titel volledig wist te vrijwaren. Bovenaan de snelste van de zes Belcar-klassen prijkt nog altijd de #11 Krafft Racing Norma, al hebben ze nog altijd maar vijf punten voorsprong op de #2 Russell Racing by PK Carsport Norma. De T2 Racing bolide volgt op tien eenheden. Dat er tijdens de 12 Uur van Zolder in de prototypeklasse met meer dan deze drie wagens rekening zal moeten worden gehouden werd zondag nog maar eens bewezen door de uitstekende derde plaats van de #5 Art Racing Wolf.
 
Belcar 2: Spanning troef!
Door de schuiver van Yannick Redant (#12 RED ANT Porsche) in de slotfase van de tweede race kan John De Wilde opgelucht ademhalen, want de Speedlover-rijder beschikt in de Belcar 2-tussenstand nu nog altijd over 20 punten voorsprong. Tegelijk zullen zowel De Wilde als de familie Redant nu wel nog een derde titelkandidaat in de gaten moeten houden, want door in extremis naar hun eerste seizoenszege te rijden komen Koen en Kris Wauters (#97 Belgium Racing Porsche) met 29 punten achterstand ook nog altijd in aanmerking voor de titel.
 
Belcar 3: Buit is binnen voor Belgium Racing
In de eerste van twee races in het kader van het DTM-weekend leek het er op dat de #20 Totaalplan Racing Lamborghini de strijd zou kunnen aanbinden met de #99 Lambo van Belgium Racing. Cedric Wauters hield de eerste positie in de klasse lange tijd stevig in handen, maar een nukkige tankinstallatie deed zijn mooie prestatie wat teniet. Zo scoorden Derdaele en Saelens een vijfde opeenvolgende klassezege, op zondag gevolgd door nummer zes. Eén en ander betekent dat het Belgium Racing-duo nu al zeker is van de titel in Belcar 3.
 
Belcar 5: Moeilijk gaat ook voor Küpper Racing
Terwijl Koen De Wit (met zijn #64 KDW Racing BMW enige deelnemer in Belcar 4) op zondag naar een mooie top 10-plaats algemeen reed, concentreerden de Belcar 5-teams zich op hun onderlinge duel. Dat bleek ook nodig, want de #54 QSR Racingschool Audi en de #42 Küpper Racing BMW waren lange tijd in elkaars buurt te vinden. Uiteindelijk waren het toch Marco Petry en Bernd Küpper die met de volle buit gingen lopen, maar ondanks vijf opeenvolgende zeges voor de Küpper Racing BMW komt de QSR Audi mathematisch nog in aanmerking voor de Belcar 5-titel.
 
Belcar 6: Simtag Racing logische kampioen
Met klasse-overwinning nummer vijf en zes is de #70 Simtag Racing BMW van Jo Lammens, Gilles Puelings en Janez Jerse nu al zeker van de bekroning in Belcar 6. Afgelopen kwamen ze met glans uit de tweestrijd met de #57 QSR Racingschool Audi van Thomas Crauwels en acteur Andy Peelman. Deze laatste maakte zijn debuut in de racerij, en afgaande op de eerste reacties smaakte dat naar meer!
 
Afspraak nu op 7 november voor de seizoensafsluiter, en tegelijk hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship 2020: de 12 Uur van Zolder!

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 19 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons