van der Horst

Zolder 200: De eerste voor Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Maurits Van Egdom

Van Woensel/Mertens/Van Egdom - MARC BMW V8
Van Woensel/Mertens/Van Egdom - MARC BMW V8
De Deca Motorsport MARC BMW V8, bestuurd door Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Maurits Van Egdom heeft op circuit Zolder de eerste race van het jaar van de Hundred series by BGDC gewonnen. Tijdens de geanimeerde race, die op het einde nog geplaagd werd door een heuse stortbui, was de MARC BMW V8 steeds vooraan terug te vinden om uiteindelijk als eerste over de streep te gaan met een voorsprong van 52 seconden op de Peugeot 308 van Caren Burton en Jérôme Heinen.
Burton/Heinen - Peugeot 308
Burton/Heinen - Peugeot 308
Voor de vorig jaar nog zo succesvolle VDS Racing Adventures MARC Focus V8, ditmaal bestuurd door Raphaël van der Straten en Hary Putz, werd het een race om snel te vergeten. Slechts gekwalificeerd op een achtste positie verdween de wagen al na drie ronden uit de race. Ook de Ginetta G55 van Martin Leburton en Denis Van Mol moest al in de eerste ronden de handdoek in de ring werpen met motorproblemen. Daarmee lagen al twee concurenten voor de zege vroegtijdig uit de wedstrijd mar toch kreeg de Deca Motorsport MARC BMW V8 de zege niet cadeau. De wit/blauwe wagen vertrok dan wel van op de pole maar zag tijdens de race zowl de Peugeot #23 alsook de Audi RS 3 LMS van Scamardi/Nale de koppositie overnemen. Op het einde van de wedstrijd trok het trio Chris Van Woensel/ Dirk Mertens/Maurits Van Egdom echter definitief het laken naar zich toe.

Sari/Sari - BMW M4 GT4
Sari/Sari - BMW M4 GT4
Op de derde plaats algemeen vinden we de Gamsiz Motorsport BMW M4 GT4 van de gebroeders Sari terug, een wagen die gans de wedstrijd in de kopgroep wist stand te houden. Zij moesten twee ronden toegeven op de winnaars maar hielden een ronde voorsprong op de BMW M2 CS Racing van Werckx/Werckx. Een knappe vijfde plaats was er voor de Nederlandse Clio van Knap/Nieman, zij gingen de BMW M235i van Bradt/Van de Hove, de BMW Z4 van Patze/Patze/Schmitz, de BMW M2 CS Racing van De Mulder/De Boever/Van Den Bergh, de Audi RS 3 LMS van Scamardi/Nale en de Opel Astra Coupé van Menage/Katsers vooraf.

RedMoon Racing - Audi RS 3 LMS TCR
RedMoon Racing - Audi RS 3 LMS TCR
De race diende eenmaal geneutraliseerd te worden met een safety car procedure om de RedMoon Racing Audi RS 3 LMS van Delencre/Dussoul te evacueren die op de piste tot stilstand was gekomen. De Audi werd nog tot in de pits gesleept maar moest daar de strijd staken. Op ongeveer 40 minuten van het einde van de wedstrijd ontstond er nog even paniek toen plotseling een ware stortbui, gepaard met hevige wind, het circuit teisterde. In allerijl moesten nog de regenbanden boven gehaald worden maar al enkele minuten nam de regen weer af zonder enig effect te hebben op het klassement van de race.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons