Zolder 200: Dubbel voor de MARC Cars

Podium Zolder 200 2021
Tijdens de kwalificatie reed de VDS Racing Adventures MARC Cars Focus V8 van Raphaël van der Straten en José Close slechts de negende tijd maar dat verhinderde het duo niet om de wedstrijd over 200 minuten te winnen. Het succes van de Australische wagens werd vervolledigd door de tweede plaats van de MARC Cars BMW V8 van Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Mauritz Van Egdom.
VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
Tijdens de kwalificaties waren het nochtans de Porsches Cayman die de eerste plaatsen domineerden met de #63 van Arthur Peters en Gunther Van den Bergh op kop. In het begin van de race namen de Porsches ook het voortouw maar zij konden niet verhinderen dat de beide MARC Cars silhouettes het commando overnamen en een dubbel scoorden. Erger nog voor de Duitse bolides, Benjamin Paque en William Godefroid moesten al snel de wedstrijd verlaten en Fred Bouvy en Denis Van Mol werden met technische problemen geconfronteerd en moesten de laatste podiumplaats uit handen geven. Het was de VW Golf TCR van Michaël, Louis en Camille Mazuin die de race als derde beëindigde en ook de divisie 2 won. Van Mol/Bouvy eindigden vierde en eerste in divisie 4. De BMW M3 van Roelants/ Wytzes pakte de vijfde plaats.

Podium Zolder 200 Divisie 1 klasse D
In de divisie 1 ging de zege na de opgave van de Vauxhall Astra van Philippe Ménage en Guy Katsers naar de Renault Clio Cup van Patrick Asnong, Eric Duthoit en Olivier Debroux. Marco Van Belle zette in de divisie zijn Honda Civic op de tweede plaats. De BMW E36 M3 van Carlier/Duelz vervolledigde het podium in de divisie 1 en was tevens de beste in de klasse D voor de BMW 325i die circuitdirecteur Steegmans deelde met Sterken en Dexters.

Foto's: Thomas Smets

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 3 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.