Zolder 200: Dubbel voor VDS Racing Adventures

VDS Racing Adventures - MARC II Focus V8
In de aanloop naar de Fun Cup race in het kader van het Zolder Fun festival werd zaterdag de voorlaatste manche van de BGDC verreden Een race over 200 minuten die bol stond van de incidenten waarbij verschillende wagens het strijdtoneel vroegtijdig moeten verlaten. De twee MARC Focus V8 van VDS Racing Adventures gaven echter geen krimp en palmden dan ook de twee eerste plaatsen in met de #58 van Alex en Thierry de Latre du Bosqueau voor de 57 van Hary Putz en Raphaël van der Straten.
Leipert Motorsport - Mercedes AMG GT4
Een nieuwkomer in het BGDC peloton was de Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4 van Youri Wagner en Kenneth Heyer, een wagen die direct de pole pakte bij zijn debuut. Helaas verliep de race minder gunstig voor de Duitse bolide. De gele Mercedes ging in het begin van de race nog de strijd aan met de twee MARC Focus V8 om de leiding van de wedstrijd tot Kenneth Heyer na een kapotte remschijf de controle over het stuur verloor in de Bianchi bocht en in de bandenmuur belandde.

Eric Dewaelheyns/Giovanni Scamardi - Audi RS 3 LMS TCR
Ook de Ginetta G55 van Fred Bouvy en Denis Van Pol kende geen geluk, de wagen die vertrok van op de tweede startrij kwam goed weg maar viel al in de eerste ronde stil in de Jacky Ickx Chicane. De ginetta kon alsnog de race hervatten maar gaf later op met remproblemen. De Audi RS 3 LMS van Eric Dewaelheyns en Giovanni Scamardi, die in de kwalificatie de tweede tijd realiseerde, verdween al na minder dan een ronde uit wedstrijd nadat de wagen in de eerste linkse dwars ging en aangetikt werd door de Seat Leon Cup van Manfred Verbeke.

Mark Simmons/Ricky Comber - Honda Civic 2.0 Turbo
Ook de Peugeot RCZ Cup van Hortulanus/Hayot/Tricoche/Heinen verdween uit de race na een aanrijding terwijl de snelle Honda Civic 2.0 Turbo van de Britten Mark Simmons en Ricky Comber al vroeg in de wedstrijd aan de kant moest. Ook de Ford Mustang van Nicolas en Olivier Hermans verliet met een defecte versnellingsbak de wedstrijd. Zodoende kenden de twee MARC Focus V8 op het einde van de race weinig tegenstand en het was een zieke Putz die de zege afstond aan teamgenoten Alex en Thierry de Latre du Bosqueau.

Damien Dussoul/Doriano Marcucci - Audi RS 3 LMS TCR
De derde plaats viel in handen van de Audi RS 3 LMS van Damien Dussoul en Doriano Marcucci, een wagen die ook zijn eerste race in de serie betwistte. De Peugeot 308 Racing Cup van Benoît Altruy/Charles Deknudt pakte de vierde plaats terwijl de Porsche Cayman GT van Gaël Frère en Rolph Lietart de top vijf afsloot. GuillaumePatze/André Patze/Simon Aillaud kwamen als zesde over de meet voor een trio Clio’s. In de klasse X was de zege voor de BMW M235i Racing Cup van Gunther Van den Hove/Wim Bradt, Hervé Deger/Olivier Debroux/François Jeukenne (Clio III) wonnen de divisie 1.

AR Performance - BMW 325i
Het race debuut van cyclocros kampioen Mathieu van der Poel was van korte duur. Hij deelde het stuur van een BMW 325i van AR Performance met Axel Roelants en Jan Lauryssen, maar de wagen verdween in het opgavenpark met een gebroken draagarm nog vooraleer de Nederlander het stuur had kunnen nemen.