van der Horst

Belgian Masters: Belgium Racing gooit alle gewicht in de schaal

Belgium Racing - BRCC 2013
Belgium Racing - BRCC 2013
Met de Belgian Masters op Circuit Zolder staat komend weekend de zesde en tevens laatste wedstrijd van het Belgisch omloopkampioenschap endurance op het menu. Daarin heeft Belgium Racing met de Porsche 997 Supercup zich reeds verzekerd van de titel in de Klasse GT Cup. En dit na vier zeges en een tweede plaats tijdens de voorbije vijf wedstrijden. Maar ondanks deze beoogde titel horen we in het Limburgse kamp van Patric Derdaele nog steeds oorlogstaal inzake het verdelen van de nog resterende titels algemeen, bij de teams en de junioren.
  • Dreamdrive
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Wat er komend weekend ook gebeurd, Belgium Racing heeft tot hiertoe reeds een topseizoen achter de rug met vooral winst en een derde plaats algemeen tijdens de afgelopen 24 Hours of Zolder en de titel in de Klasse GT Cup van de BRCC Endurance.

“Hier hadden we voor getekend in het begin van het seizoen”, aldus teameigenaar Patric Derdaele. “Maar er liggen nog enkele kansen open en we gaan alles ijzers in het vuur gooien om ook dat tot een goed einde te brengen. Alleen ligt het ditmaal niet in onze handen. We gaan trachten opnieuw een goed resultaat neer te zetten en kijken hoe de concurrentie scoort tijdens deze afsluitende wedstrijd”.

Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Door het feit dat Belgium Racing en zijn bemanning, Dylan Derdaele, Kenneth Heyer en Chris Mattheus, een zeer regelmatige koers vaarden tijdens de voorbije wedstrijden staan ze momenteel op de tweede plaats algemeen in het BRCC endurance kampioenschap. Maar het reglement zegt echter dat de vijfde beste resultaten van zes wedstrijden in rekening worden gebracht en zodoende moeten de teams nu reeds hun zwakste resultaat aftrekken om effectief te weten waar ze staan voor de laatste rechte lijn van komende zondag. Voor Belgium Racing is dit de uitslag van de 600 km. van Spa waarin ze een extra pitstop moesten inlassen na een contact met een andere wagen. Na aftrok van dit resultaat verhuist het Limburgse team naar de vierde plaats op negen punten van de Porsche van ProSpeed Competition, acht op de Audi R8 LMS van PK Carsport en drie op de Aston Martin van GPR. Stuk voor stuk snellere bolides die op papier een betere score moeten halen dan de Porsche 997 Supercup van Belgium Racing.

Patric Derdaele: “In theorie is een vierde plaats in het kampioenschap voor ons het hoogst haalbare indien de concurrentie geen steken laat vallen. Maar de prijzen worden pas na de meet uitgedeeld. We gaan al ons gewicht in de strijd gooien en we hebben hierbij niets te verliezen. We hebben ons lot niet meer in eigen handen en indien niemand binnen de top 3 in de fout gaat of problemen krijgt moeten we tevreden zijn met de vierde plaats algemeen”.

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
Maar voor Belgium Racing is het niet alleen uitkijken hoe de wedstrijd vooraan evolueert inzake de titelontknoping. Dylan Derdaele staat reeds een gans seizoen aan de leiding bij de junioren en ook hier is het laatste woord nog niet gevallen. De twee piloten die nog in aanmerking komen voor de titel zijn Dylan Derdaele met 203 punten tegenover Damien Dupont die zeven punten minder telt. Maar ook hier tellen de vijf beste resultaten aan de aankomst. En rekening houdende met het schrapresultaat komt Dupont in het voordeel, terwijl hij met de Aston Martin GT3 van GPR dan ook nog eens over de snelste wagen van het veld beschikt met vier algemene overwinningen op rij samen met Verbergt en Redant.

Patric Derdaele: “Ook hier hebben we de situatie niet meer in eigen handen en meer dan het beste van ons naar boven halen kunnen we niet doen. We moeten hopen dat de huidige top 3 zwaar met elkaar in de clinch gaat en wij daar mogelijk kunnen van profiteren”.

Foto's: BRCC, Marnik Mouchaers & Georges De Coster

Timing BRCC Endurance:

Zaterdag 12/10

Qualifying: 13.05 – 13.50: 45 minuten

Zondag 13/10

Race: 15.20 – 18.20: 180 minutenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op woensdag 9 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons