van der Horst

Zolder: Vanthoor pakt de pole voor de kwalificatierace

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #1
Laurens Vanthoor pakte vanmorgen in zijn #1 WRT Audi de pole voor de kwalificatierace van deze namiddag. Onze landgenoot was tijdens Q3 een comfortabele drie tienden van een seconde sneller dan de #28 Grasser Lamborghini van Jeroen Bleekemolen en de tweede WRT Audi, de #2 met Rene Rast achter het stuur. Nicky Catsburg zette dan weer een heel mooie vierde tijd neer in de debuterende #95 NSC Motorsports Lamborghini.
Spin van de #63 Fortec Mercedes SLS én de #60 Bhaitech McLaren
Spin van de #63 Fortec Mercedes SLS én de #60 Bhaitech McLaren
Als we op de tijden van Q2 mogen voortgaan zien we straks een heel spannende kwalificatierace tegemoet, de top 19 (!) bleef namelijk binnen dezelfde seconde. De kwalificaties bleven gespaard van grote incidenten, al zagen we bij het uitkomen van de Jacky Ickx-chicane wel een spin van zowel de #63 Fortec Mercedes SLS als de #60 Bhaitech McLaren. De wagens raakten mekaar daarbij net niet maar de sessie zat er wel op voor de Mercedes, die door de marshalls de pitlane werd ingeduwd.

--- Uitslag kwalificatie BSS Zolder 2014 (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 18 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons