van der Horst

Zolder: Werner Van Herck wint vóór Luc De Cock na schitterend duel

Syntix Superprix: Een greep uit de Belgische deelnemers op zaterdag
De Supersport-race op zaterdagmiddag op het circuit van Zolder stond bol van de spanning. Na een incidentrijke start zagen we drie kandidaten voor de zege: de Lotussen van Cor Euser en Luc De Cock gingen in duel met leider Werner Van Herck in de Mazda. Na een lange verplichte pitstop van Euser waren het uiteindelijk onze beide landgenoten De Cock en Van Herck die tot de finishvlag een erg spannend duel uitvochten voor de zege.
Syntix Superprix: Een greep uit de Belgische deelnemers op zaterdag
De Cock zette enkele malen zijn Lotus naast de Mazda en ging hem met nog enkele minuten op de klok in de Villeneuve-chicane zelfs voorbij. Hij sneed echter bij dat maneuver het laatste stuk van de chicane af en gaf erg sportief meteen de leiding terug aan Van Herck. Die verdedigde zijn koppositie vervolgens met verve en kwam zo zegevierend over de streep op zijn thuiscircuit. Onze Noorderbuur Ruud Olij eindigde in zijn BMW als derde op ruime afstand van het Belgische duo.

--- Uitslag Supersport Race 1 Zolder ---

Foto's: Marnik Mouchaers



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Supercar Challenge op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons