van der Horst

Zolder: Circuit Zolder sprak met Eric De Doncker

Eric De Doncker - Ford Mustang
Eric De Doncker - Ford Mustang
Hij behoort tot de betere gentlemen-drivers in ons land en Eric De Doncker is zeker geen onbekende naam op de nationale en internationale autosportscène. Net zoals andere deelnemers aan de NASCAR Whelen Euro Series, heeft ook De Doncker altijd iets met Amerikaanse wagens gehad.
Hij schitterende in de European GT4 Cup, met een Ford Mustang GT4 van zijn team Insulco Motorsport 98. De Doncker, ooit derde in de 24 Uur van Spa met een Chrysler Viper GTS-R heeft dus heel wat adelbrieven. Opvallend aan de De Doncker: zijn deelname aan de NASCAR Whelen Euro Series dit seizoen, komt er na jaren van racen met een Lola in historische competities. En dat is een première…  
 
“De NASCAR Whelen Euro Series kende ik al uit het verleden”, vertelt Eric De Doncker. “Vandaag is het een competitie die erkend wordt door de legendarische Amerikaanse NASCAR, een bewijs dat Jérôme Galpin en zijn team goed werk leverden de afgelopen jaren. Daarom ben ik begin dit jaar ook terug aan boord gestapt van het kampioenschap.”
 
En vanaf de eerste meeting van het seizoen, op de Spaanse piste van Valencia, wist de rijder in de Ford Mustang #98 dat hij de juiste keuze had gemaakt: “De NASCAR Whelen Euro Series is behoorlijk geëvolueerd. Het sportief en technisch reglement zijn goed uitgedokterd, de controles veelvuldig en de wedstrijdleiding neemt beslissingen als het moet. Op de piste gaat het er immers wel eens stevig aan toe.”
 
Hij houdt niet echt enorm van de ovals, zeker dat van Tours in Frankrijk lag hem minder, maar de finale op Circuit Zolder moet hem bijzonder goed liggen.  Net als Jerry De Weerdt neemt hij deel aan de categorieën Elite 1 en Elite 2, en op de vooravond van de races in Limburg is de man van Insulco Motorsport 98 achtste in het kampioenschap Elite 2, alle categorieën dooreen. Bovenal is hij leider in de categorie ‘Legend’, die de gentlemen-drivers van boven de 50 groepeert. “Ik wil absoluut mijn seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series goed afsluiten op een omloop die ik goed ken. Het evenement in Zolder zal spectaculair zijn, met zeker de parade op donderdag in de straten van Hasselt!”
 
De Doncker wil die titel in de ‘Legend’, echt behalen, want die titel staat gelijk aan een race in de NASCAR in de VS volgend jaar! “Dat is wat de winnaar in de categorie krijgt”, weet Eric. “Ik zou echt eens graag op zo’n Amerikaanse ovaal rijden, niet dat van Venray in Nederland of Tours in Frankrijk. Ik droom uiteraard van Daytona. Maar eerst en vooral , See you in Zolder!”

Circuit Zolder Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 29 september 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons