van der Horst

Zolder: Alon Day en Gianmarco Ercoli bovenaan in first practice

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Na de parade donderdagavond in Hasselt staan er vrijdag de beurt twee free practices op het programma. Zowel de rijders uit de Elite 1 als de Elite 2 klasse krijgen ieder tweemaal 30 minuten de kans om de omloop van Zolder onder de knie te krijgen. Bij de Elite 1 ging in de eerste sessie de snelste tijd naar Alon Day (CAAL Racing), bij de Elite 2 was Gianmarco Ercoli (Double T by MRT Nocentini) de snelste. De Belgen deden het verre van slecht, in de topklasse haalden Anthony Kumpen, Tim Verbergt en Bert Longin de top zes terwijl we in de Elite 2 we met Stienes Longin, Phillippe Steveny en Maxime Dumarey dan weer drie Belgen in de top 10 hadden.
Didier Bec - RDV Compétition
Didier Bec - RDV Compétition
De zon was van de partij en de piste lag er dan ook ideaal bij voor wat voor vele rijders een eerste kennismaking met het circuit van Zolder was. Enkele piloten zochten de zandbak op van de eerste linkse of de Bianchi bocht echter zonder noemenswaardige schade. Alon Day, die bij de vorige manche nog een race won zette de snelste tijd neer in 1:39.709 en was daarmee een halve seconde sneller dan Anthony Kumpen (PK Carsport), die nipt Nicolo Rocca voorbleef. Tim Verbergt (Racing Club Partners) behaalde voor zijn debuut in de klasse een mooie vijfde tijd achter routinier Ander Vilarino (TFT-Banco Santander). Bert Longin (PK Carsport volgde op de zesde plaats voor de Franse toppers Romain Iannetta (TFT) en Frederic Gabillon (RDV Compétition). Eric De Doncker (Motorsport 98) klokte af als veertiende.

Jerry de Weerdt - Brass Racing
Jerry de Weerdt - Brass Racing
Bij de Elite 2 rijders was Gianmarco Ercoli met een rondetijd van 1:40.874 net 0.134 sneller dan Stienes Longin (PK Carsport). Thomas Ferrando (Knauf Racing Team) reed de derde tijd voor onze landgenoot Philippe Steveny (Racing Club Partners). Maxime Dumarey (PK Carsport) sloot de sessie af met de achtste tijd, Eric De Doncker viel net buiten de top tien, Guillaume Deflandre (GDL Racing) reed de vijfteinde en Jerry De Weerdt (Brass Racing) de achttiende tijd.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons