van der Horst

Zolder: Dubbele pole voor Hoevenaars en Hoogaars voor Belgium Racing

Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Belgium Racing heeft zijn huiswerk goed gemaakt. Tijdens de twee kwalificaties loodste Peter Hoevenaars zijn Porsche 991 Cup telkens naar de pole in de Klasse PRO, terwijl teammaat Yannick Hoogaars hetzelfde deed met de Porsche 997 Cup in de Klasse AM.
Max van Splunteren
Max van Splunteren
Twee kwalificaties van 15 minuten met een adempauze van 5 minuten, veel tijd voor improvisatie en bijstellen was er dus niet voor de teams. Tijdens de beide kwalificaties was het telkens hetzelfde trio dat de scepter zwaaide in de Klasse PRO. Met in de hoofdrollen Peter Hoevenaars, Max van Splunteren en Dylan Derdaele. In deze volgorde klokten ze dan ook tweemaal hun chrono met Hoevenaars die nu reeds zeker is van één extra punt in de tussenstand en zodoende de kloof met Van Splunteren iets kleiner maakt. Belgium Racing wou in zijn thuisrace op Circuit Zolder schitteren en tot hiertoe is dit gelukt, temeer gezien Yannick Hoogaars ook tweemaal de pole neerzette in de AM Klasse en hierdoor zijn kleine voorsprong van één puntje op Nicolas Vandierendonck ook ziet verdubbelen.

Nicolas Vandierendonck/Xavier Maassen - DVB Racing
Nicolas Vandierendonck/Xavier Maassen - DVB Racing
Nicolas Vandierendonck, die voor de kwalificatie nog een podium wegkaapte met Van Hooydonck en de SRT Corvette in Spa tijdens de eerste manche van de Supercar Challenge, klokte de vierde chrono in AM op 6/10 van de tweede startplaats maar op een dikke seconde van Hoogaars.
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Ook Dylan Derdaele was ontketend, maar strandde tijdens de kwalificaties respectievelijk op 76/1000sec. en 19/1000sec. van de Nederlander in zijn rush om de eerste rij van de startgrid volledig in de kleuren van Belgium Racing te zetten. Xavier Maassen, die tijdens de tweede kwalificatie de DVB Racing-Porsche van Vandierendonck overnam, strandde op de vierde startplaats op 3/10 van Derdaele. Jurgen Van Hover start met de Speedlover-Porsche vanuit vijfde positie.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 6 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons