van der Horst

Zolder: Elite 2: Ercoli van start tot finish - Pech voor Longin

Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2 te Circuit Zolder
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2 te Circuit Zolder
Gianmarco Ercoli, die vanmorgen de pole pakte, won in de vooravond de eerste wedstrijd in de Elite 2-klasse. Stienes Longin, die als tweede was begonnen, raakte niet foutloos door de eerste paar bochten en viel terug naar de onderste regionen van de top tien. Hij kon zich wel terugvechten naar de zevende plaats, Maxime Dumarey was met zijn vijfde plaats de beste Belg.
Stienes Longin -PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin -PK Carsport Chevrolet SS
De Elite 2-wedstrijd bleef, anders dan de Elite 1, gespaard van zware ongevallen. De crash van Tim Verbergt in die eerste race zorgde er wel voor dat Philippe Steveny niet kon starten, de schade aan de #20 die beide heren delen bleek te groot. Of we de wagen morgen in actie zullen zien is ook nog maar de vraag. Buiten enkele uitstappen door de grindbak in de eerste linkse, waar klaarblijkelijk iemand zijn olie verloor, zagen we geen grote incidenten in de Elite 2 vandaag.

Gianmarco Ercol -Double T by MRT Nocentini Chevrolet SS
Gianmarco Ercol -Double T by MRT Nocentini Chevrolet SS
Ercoli won dus, Arroyo eindigde, na de pech van Longin, als tweede, gevolgd door Renauer, die zich al in de eerste ronde verzekerde van de derde plaats. Guillaume Deflandre kwam als achtste binnen, een goed resultaat wetende dat hij pas als twaalfde aan de race mocht beginnen. Eric De Doncker eindigde net buiten de top tien, Jerry De Weerdt kwam als dertiende over de finish.

--- Uitslag NWES Elite 2 Race 1 Zolder 2015 (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons