van der Horst

Zolder: Jerry De Weerdt gaat voor titel in de Gentlemen klasse

Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
De finale van de NASCAR Whelen Euro Series vindt plaats op 3 en 4 oktober op Circuit Zolder. Na 5 meetings zal alles worden beslist op Limburgse bodem en niet enkel de individuele rijderstitel van Anthony Kumpen in de Elite 1 staat op het spel. Ook de teamtitel, met het Hasseltse PK Carsport, en de titels in Elite 2, de Gentlemen, Rookies, Legends… dienen nog beslecht te worden.
  • LTF
Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Tweede in de stand bij de Gentlemen is nu onze landgenoot Jerry De Weerdt, die dit seizoen voor het eerst aan het kampioenschap deelneemt.
 
Jerry De Weerdt is een onwaarschijnlijke fan van Amerikaanse wagens. Wie het parcours van de Antwerpenaar wat gevolgd heeft, die kent zijn voorliefde voor Mustang, Viper en andere Amerikaanse monsters, waarmee hij al enkele jaren in de Belgische autosport aanwezig is.
 
“En toch maakte ik mijn debuut in de autosport met een… Porsche 928 bij de Historics. Nu goed, als je wil, dat was al een V8”, lacht de man die met zijn eigen team, BRASS Racing, aan de NASCAR Whelen Euro Series deelneemt. “Wat volgden waren races met Mustang GT4 en Viper GT3, in onder meer de Belcar en de Supercar Challenge. Wie echt van Amerikaanse wagens houdt, in een echt Amerikaanse sfeer, die kan echter niet voorbij aan het groeiende succes van de NASCAR Whelen Euro Series.”
 
Jerry De Weerdt - Ford Mustang Nascar BRASS Racing
Jerry De Weerdt - Ford Mustang Nascar BRASS Racing
Jerry De Weerdt leerde de serie in 2013 kennen, na een eerste kennismaking in Monza en “ik deed dat in 2014 nog eens over aan het stuur van de wagen van PK Carsport in Brands-Hatch. Ik was eigenlijk van meet af aan al verkocht. Voor het seizoen 2015 namen we dan de beslissing om het met onze eigen structuur te doen, BRASS Racing, en ook meteen het volledige seizoen af te werken. Ik heb er tot dusver nog geen moment spijt van gehad. Met nog één weekend te gaan staan we op de 2de plaats in gentlemen divisie, met 5 punten achterstand op de leider. Ik denk dat ik er op Circuit Zolder dus echt vol voor zal gaan!” De Gentlemen Divisie is voorbehouden aan de gentlemen tot 50 jaar oud.
 
Wat vindt Jerry De Weerdt van de NASCAR Whelen Euro Series na bijna één volledig seizoen?
 
Jerry De Weerdt - Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Ford Mustang
“Het is het best georganiseerde kampioenschap waar ik ooit aan deelgenomen heb, met een toffe sfeer, ook onderling tussen teams en piloten. Het zijn ook geweldige auto’s door hun eenvoud, dit is echt racen! In mijn ogen gaat dit kampioenschap nog enorm groeien. Het is dan ook schitterend dat de de NASCAR Whelen Euro Series naar Circuit Zolder komt, daar mogen we als Belgen best trots op zijn. Ik ben zeker dat het een feest zal worden, daar gaan we ook met z’n allen aan werken!”


Circuit Zolder Press
 

 
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons