van der Horst

Zolder: Maxime Dumarey: “10.000 pk in de straten van Hasselt!”

Maxime Dumarey
Maxime Dumarey
Anthony Kumpen, Bert Longin, Stienes Longin, Jerry De Weerdt… de lijst van rijders die we kennen van Circuit Zolder en die ook aantreden in de finale van de NASCAR Whelen Euro Series is behoorlijk lang. Nog zo’n bekend gezicht is Maxime Dumarey, ex-winnaar van de 24 Hours of Zolder en dit seizoen ook erg actief in de Belcar Trophy. Maar op 3 en 4 oktober zal de West-Vlaamse ondernemer volledig op de NASCAR Whelen Euro Series gefocust zijn. Maxime Dumarey is overigens de regerende kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 en zal in Zolder zeker willen laten zien dat hij nog steeds behoorlijk zijn mannetje kan staan. Dumarey verdedigt ook de kleuren van het Hasseltse PK Carsport.
  • St. Paul
Maxime Dumarey reed dit seizoen niet alle wedstrijden van de NASCAR Whelen Euro Series en ambieert op Circuit Zolder, tijdens de finales dus geen titel. “Maar ik ga er echt wel alles aan doen om vooraan te eindigen en misschien kunnen we het tactisch spelen voor één van de andere PK Carsport-rijders en ook de teamtitel is nog steeds een optie. Het spreekt voor zich dat de terreinkennis en het thuisvoordeel zeker niet slecht zullen zijn in de optiek van de een mooi resultaat.”
 
Maxime Dumarey heeft overigens niet alleen Europese NASCAR-kilometers op de teller staan, hij was ook een tijd actief aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. “Klopt! Ik reed in 2007 en 2008 de NASCAR East Series en de Nascar East & West Series, naast ARCA in de VS. Het spreekt voor zich dat ik daar de nodige ervaring heb opgedaan. Met die bonus heb ik vorig seizoen ook de titel kunnen pakken in Europa, een toch wel schitterende ervaring.”
 
PK Carsport
PK Carsport
Wat die eerste aanwezigheid van de NASCAR in ons land betreft, is Maxime Dumarey even enthousiast als de rest van de Belgen. “Bovendien hebben Circuit Zolder, de NASCAR-organisatoren en ook de Belgische rijders, met in het bijzonder Anthony Kumpen, een zeer mooie verrassing in petto. Op donderdag 1 oktober rijden de wagens van Circuit Zolder naar het centrum van Hasselt. Meer dan 10.000 pk op de wegen van het Circuit naar de Limburgse hoofdstad, het is toch wel een bijzonder belevenis. De NASCAR bolides die van Circuit Zolder naar Hasselt rijden zullen bij aankomst plaats nemen op het Dussartplein. Daar zullen de wagens een technische controle ondergaan en de piloten zullen beschikbaar zijn voor interviews, handtekening sessies en een fotoshoot. De wagens vertrekken in Zolder rond 16u00 en zullen tussen 16u45 en 17u00 aankomen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.”

Circuit Zolder PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op maandag 28 september 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons