van der Horst

Zolder: Nabeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Voor de tweede ronde van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux trokken de deelnemers naar het Limburgse Circuit Zolder. Samen met Blancpain Sprint Series zorgde de snelste merkencup van de Benelux voor spanning en spektakel, maar ook voor de glamour van races met echte GT-wagens. Tweemaal dertig minuten stonden er op het programma voor het veld met de Porsche 911 en de verwachtingen werden meer dan ingelost. De Nederlander Peter Hoevenaars verzekerde zich op zaterdag tweemaal van de polepositie in de Pro klasse, terwijl Yannick Hoogaars, net als Hoevenaars in de kleuren van Belgium Racing, tweemaal de snelste was in de Am klasse. Nieuwkomer Louis Machiels (GT3.nl by Land Motorsport) liet overigens zien dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een perfect platform voor snelle gentlemen drivers is. Machiels zette zijn Porsche bij zijn debuut tweemaal op de tweede plek in de kwalificaties, achter Hoogaars.
Race 1: van Splunteren met drie op drie
De show die de drie Pro-rijders verzorgden op zondagochtend was er een in de onvervalste traditie van de Porsche merkencups. Na een mooie start nam Max van Splunteren (GT3.nl by Land Motorsport) de koppositie en letterlijk 30 minuten lang gaven Peter Hoevenaars en Dylan Derdaele (Belgium Racing) geen duimbreed toe op de Nederlandse belofte. Minder dan één seconde scheidde de top 3 op de meet, het perfecte bewijs van de kracht van een merkencup. Voor van Splunteren meteen een drie op drie, na de beide zeges in Spa.

Max van Splunteren: “Dit was geen makkelijke zege, wat een race! Ik heb echt 30 minuten lang in mijn spiegels moeten kijken, maar ik wist dat als ik geen foutje zou maken, ik mijn positie kon houden. Makkelijk was het echt niet… Maar ik heb wel genoten van de race en van deze mooie derde zege op rij. Met dank ook aan het team, want de auto ging echt lekker.”

Bij de gentlemen drivers ging de zege naar Yannic Hoogaars, voor Louis Machiels en Nicolas van Dierendonck (Thems Racing by DVB). De Turk Umit Ulku (Ulku Motorsport) bewees dat ook hij van aanpakken weet, met een knappe vierde stek, net voor routinier Yves Noel (Cars Tuning Lease Motorsport).

Louis Machiels: “Ik vind de Porsche echt een geweldige wagen om mee te racen en deze competitie is bijzonder goed georganiseerd zodat je als niet-professionele rijder veel kan rijden en veel plezier beleeft ook.”

Race 2: première voor Peter Hoevenaars
Net na de show van de GT3’s volgde nog uiteraard de tweede race van het weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Peter Hoevenaars nam een schitterende revanche voor zijn gemiste start van eerder op zondag en won overtuigend voor Xavier Maassen (Thems Racing by DVB) en thuisrijder Dylan Derdaele. Max van Splunteren diende na een aanrijding het strijdtoneel voortijdig te verlaten, maar hij blijft wel leider in het kampioenschap. Yannic Hoogaars, Louis Machiels en Umit Ulku zorgden bij de gentlemen drivers voor een quasi identiek podium als ’s ochtends, na een mooie race, waarbij Machiels en Ulku letterlijk zij aan zij over de meet kwamen.

Peter Hoevenaars: “Ik ben blij met deze zege want het team gaf me echt een perfecte wagen. Ik heb deze ochtend bij de start de auto laten stilvallen, maar dit is een deugddoende revanche. Op deze manier hou ik ook voeling in het kampioenschap en dat is belangrijk.”

Yannick Hoogaars: “Ja, wat een mooi weekend, ik ben echt heel blij met deze prestatie, want ik kom zo vooraan in de puntenstand en dat is mijn doel voor dit jaar. Ook voor mij deed Belgium Racing schitterend werk, want de wagen was echt super. Ik hou van dit kampioenschap en kijk uit naar de volgende races in Assen.”

Noteren we nog dat na Zolder, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ook voor de finale in Zandvoort samen met de Blancpain Sprint Series zal rijden, in opnieuw een schitterend weekend. Afspraak nu op 7 juli in Assen voor de 5de en 6de race van het kampioenschap.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons