van der Horst

Zolder: Nathalie Maillet heeft hard gewerkt met Circuit Zolder voor deze finale

Racing Club Partners - Toyota Camry
Racing Club Partners - Toyota Camry
Naast PK Carsport zien we tijdens de finale van de NASCAR Whelen Euro Series op Circuit Zolder nog een Belgisch team aan de start verschijnen en niet het minste: Racing Club Partners. Het team draait al jaren in de Europese NASCAR-competitie mee en zet op het Limburgse asfalt twee wagens in: één voor Tim Verbergt in de Elite 1 en de andere voor Philippe Steveny in de Elite 2. Het team van Franz Dubois en Nathalie Maillet ontstond in 2012 en zal volgend seizoen terug volop actief zijn in de NASCAR Whelen Euro Series.
“Ons team ontstond inderdaad in 2012 en we hebben een zeer goede samenwerking met de mensen van de NASCAR Whelen Euro Series opgebouwd”, leidt Nathalie Maillet het gesprek in. “We waren het eerste Belgische team dat present tekende in de serie die toen zijn eerste Europese avonturen aanvatte. In 2012, 2013 en 2014 heb ik zelf gereden in de Elite 1 met wisselende resultaten, maar als er één ding zeker is, is het wel dat ik enorm heb genoten van alle wedstrijden die ik er gereden heb. Daarom werken we er ook had aan om volgend jaar weer terug te zijn in het kampioenschap. De reden dat we dit seizoen niet reden, is enkel en alleen omdat we dit seizoen alle energie aangewend hebben om te werken aan de eerste finale van de NASCAR Whelen Euro Series in België, uiteraard op Circuit Zolder.”
 
Racing Club Partners zet twee wagens in tijdens de slotmanche op Circuit Zolder,  één voor Tim Verbergt in de Elite 1 en de andere voor Philippe Steveny in de Elite 2. Tim Verbergt vindt zo zijn oude teambaas Franz Dubois terug, met wie hij onder meer in de 24 Hours of Zolder schitterde en in de BTCS zo succesvol was. Leuk detail, de spotter van Tim Verbergt is niemand minder dan Jeff Hemroulle, zijn voormalige teamgenoot. “En met Philippe Steveny hebben we al in de NASCAR gereden meer bepaald in op de Tours Speedway in 2013.”
 
“Het idee om de Finale van NWES samen met Circuit Zolder te organiseren is nu wel echt meer dan een werkplan, we staan echt vlak voor het weekend en dat is super. We kunnen in het evenement onze passie voor de autosport kwijt en we hopen op een massale opkomst, vooral van families om een schitterend Amerikaans feest in Limburg mee te maken. Het American Festival in de Paddock wordt fantastisch, met activiteiten voor jong en oud en gezien de eerste weerberichten gaan we ook op een nazomer kunnen rekenen. Een dankwoord ook aan onze sponsor, de International Motor Show Luxembourg, waar aandacht zal zijn voor de NASCAR Zolder 2016 tijdens hun show in november in Kirchberg.”

Circuit Zolder Press
Foto: Ronald Janssens



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons