van der Horst

Zolder: PK Carsport boven in de Final Practices

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen en Stienes Longin waren ieder de snelste in hun klasse bij de Final Practice, waardoor er zowel in Elite 1 als in Elite 2 een wagen van PK Carsport de tabellen topte. Ook Tim Verbergt (Racing Club Partners) was weer vooraan terug te vinden, hij liet in de Elite 1 klasse een vijfde tijd noteren en bleef daarmee Bert Longin één plaats voor. In de Elite 2 klokte Philippe Steveny (Racing Club Partners) een mooie vierde tijd, terwijl ook Maxime Dumarey de top tien haalde met een zevende tijd.
  • Skylimit Events
Tim Verbergt - Racing Club Partners Toyota Camry
Tim Verbergt - Racing Club Partners Toyota Camry
Anthony Kumpen zette de puntjes op de i in de Final Practice, hij klokte de snelste ronde in 1:38;838, zowat een seconde sneller dan de tijd van Day in de eerste sessie. Enkel Eddie Cheever III (CAAL Racing) kon het ritme van onze landgenoot aan, Ander Vilarino (TFT) die de derde tijd reed moest al meer dan een halve seconde toegeven. Alon Day (CAAL Racing) snelste in de eerste practice klokte ditmaal de vierde tijd. Bert Longin (PK Carsport) was de tweede snelste Belg met een zevende tijd, één plaats verder vinden we Tim Verbergt terug. Eric De Doncker (Mpotorsport 98) reed de vijftiende tijd, Jerry de Weerdt (Brass Racing) klokte de achttiende tijd.

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Bij de Elite 2 klasse wisselde de top twee van plaats ten opzichte van de eerste sessie, ditmaal ging Stienes Longin (1:39.906) Gianmarco Ercoli (Double T by MRT Nocentini) vooraf. Philipp Lietz (GDL Racing) vervolledigde de top drie net voor Philippe Steveny (Racing Club Partners). Maxime Dumarey (PK Carsport) was ditmaal goed voor de zevende tijd. Eric De Doncker sloot de sessie af met de dertiende tijd, twee plaatsen voor Guillaume Deflandre (GDL Racing). Jerry de Weerdt (Brass Racing) volgde met de zestiende tijd. De kwalificaties starten zaterdag om 10u15, de eerste race gaat van start om 13u40.

Foto's: Niels Vaeck
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons