van der Horst

Zolder: Voorbeschouwing Belgium Racing

Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Belgium Racing wil op eigen bodem beter doen dan in Spa Komend weekend wordt op Circuit Zolder het tweede raceweekend verreden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Eerder was deze supersnelle merkencup reeds te gast op Spa-Francorchamps en toen keerde Belgium Racing terug met vijf podiumplaatsen voor de drie ingeschreven wagens. Peter Hoevenaars werd tweemaal tweede in de PRO Klasse na de Nederlander Max van Splunteren, terwijl Dylan Derdaele een derde en een vierde plaats wegkaapte. Yannick Hoogaars pakte een tweede plaats en een overwinning in de AM Klasse en is de eerste leider binnen het team.
Belgium Racing 2015
Belgium Racing 2015
Wie de twee wedstrijden binnen het weekend afwerkt op dezelfde wagen ziet telkens zijn slechtste score verdwijnen. Met de derde plaats van Dylan Derdaele in de eerste wedstrijd zou je dan denken dat de Limburger dan op de derde plaats algemeen moet staan in de tussenstand van het kampioenschap. Maar deze moet hij voorlopig laten aan uittredend kampioen Xavier Maassen gezien deze een extra punt verdiende door in de tweede manche naast zijn derde plaats ook nog eens de snelste wedstrijdronde te realiseren. Peter Hoevenaars staat dus tweede terwijl Dylan op een puntje staat van de derde plaats die in handen is van Maassen. Yannick Hoogaars is de enige binnen het team die niet met een Porsche 991 Cup, maar wel met de oudere 997 Cup-versie rijdt. Hij realiseerde in Spa een zege en een tweede plaats in de AM Klasse en leidt het kampioenschap met één punt voorsprong op Vandierendonck gezien de Belgium Racing rijder de pole pakte en het daaraan verbonden extra punt in de AM Klasse.

Patric & Dylan Derdaele
Patric & Dylan Derdaele
Voor Team owner Patric Derdaele is deze wedstrijd zeer belangrijk gezien deze op het thuisfront wordt verreden voor eigen publiek. “In Spa zijn we op onze waarde geklopt, maar we hebben hard gewerkt en ik hoop dat we in onze achtertuin de zeges kunnen veroveren voor Dylan en/of Peter in de PRO Klasse terwijl Yannick zijn leiderspositie in de AM Klasse met succes moet verdedigen. We zullen er alles aan doen om de leiderspositie van van Splunteren aan te vallen en misschien kan een van beide piloten als leider richting Assen trekken in het hol van de leeuw.”


Podium Porsche GT3 Cup Challenge Benelux WEC Spa
Podium Porsche GT3 Cup Challenge Benelux WEC Spa
Team Manager Jan Gabriëls: “We zijn in ieder geval slimmer geworden na de races in Spa waar we het een beetje uit handen hebben gegeven. Het Cup rijden is een gans andere competitie dan endurance waarin we zeer gedreven zijn en onlangs nog de BRCC race wonnen op Circuit Zolder. Het zijn soms heel kleine details die het verschil maken en in Spa hebben we gereden met iets te weinig camber tegenover ondermeer Van Splunteren. In sector 1 en 3 had hij minder weerstand van het loopvlak van de banden en hierdoor was zijn snelheid hoger. Het is geen sinecure om onze ervaring met Michelin om te gooien naar de verplichte banden van Continental en dan is het altijd een beetje zoeken en tasten naar de ideale set up voor de beide piloten. Want iedere piloot verkiest een andere set up tijdens sprintraces, waardoor de twee AM piloten hun eigen ingenieur hebben. We gaan in ieder geval nog een extra testdag inlassen op donderdag en laat ons hopen dat de weersomstandigheden
Yannick Hoogaars - Porsche 997 Cup Belgium Racing
Yannick Hoogaars - Porsche 997 Cup Belgium Racing
dan hetzelfde blijven voor het komende weekend. We beschikken niet over de chrono’s die de concurrentie realiseerde in Zolder op Continental, dus is het aan ons om een zo goed mogelijke set up te vinden voor de piloten en na de kwalificatie of de eerste wedstrijd van het weekend zullen we weten waar we staan. Als we de voeling willen behouden met de koploper, moeten we minstens één wedstrijd winnen en hopelijk beide. Want nadien gaat het richting Assen en daar zijn de Nederlanders altijd in het voordeel”.

Vierde Porsche binnen Belgium Racing
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Naast Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars die uitkomen in de PRO Klasse met de Porsche 991 Cup en Yannick Hoogaars die actief is met de Porsche 997 Cup in de AM Klasse komt ook Luc Moortgat de Belgium Racing familie vervoegen met de ex Belgium Racing Porsche 997 Cup die vorig jaar nog derde werd in de 24H Zolder en een jaar eerder de Zolderse etmaalrace won. Voor Moortgat, de koning van de Belgium Historic Cup, is het de eerste kennismaking met een moderne racewagen en zijn doel is om het zijn teammaat in de Historics, Pierre-Yves Paque, het leven zuur te maken. Paque werd derde AM tijdens race 2 in Spa in een wagen van Speedlover.

Timing Porsche GT3 Cup Challenge Benelux:
Zaterdag 6/6/2015
10.15u – 11.15u    Free practice1
13.05u – 14.05u    Free practice2
16.55u – 17.30u    Qualifying practice PRO & AM 15’ + 5’ + 15’
Zondag 7/6/2015
12.15u - 12.45u    Race 1 - 30 min
16.35u - 17.05u    Race 2 - 30 min

Belgium Racing PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 4 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons