van der Horst

Zolder: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is aan zijn tweede afspraak van het seizoen toe. En na de seizoensopener in Spa-Francorchamps tijdens het World Endurance Championship, is het nu aan Circuit Zolder, met de al even prestigieuze Blancpain Sprint Series, om de snelste merkencup van de Benelux te ontvangen. Race 3 en 4 van het seizoen beloven alweer spanning en spektakel, met strijd op alle fronten.
Een feest van de GT’s, zo noemt Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Thierry Deflandre, de meeting van komend weekend op Circuit Zolder. Met de Blancpain Sprint Series, waarin de schitterende GT3-wagens zullen racen en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, krijgt het publiek, dat in het verleden altijd massaal present tekende, alvast heel wat mooie droomwagens te zien.

Bovendien is Circuit Zolder één van die circuits waar merkencups extra tot hun recht komen. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was er in het verleden al meermaals te gast en altijd kwam het tot spannende confrontaties, vaak pas op de meet beslecht. Wie graag mooie inhaalmanoeuvres ziet, kan alvast aan één van beide chicanes plaats nemen, want inhalen dat gaan de heren in de diverse Porsche 911 dit weekend zeker doen.

“We zijn heel blij dat we voor de tweede maal op rij dit seizoen in een echt topevenement kunnen racen”, legt Series Manager van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, Steven Stichelbout uit. “Zowel de WEC als de Blancpain Sprint Series spreken bij de fans tot de verbeelding en ook de teams en rijders zijn graag aanwezig bij dergelijke meetings. We zien trouwens ook een aantal nieuwkomers in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, terwijl de rijders van Spa weer present tekenen. Onder meer Luc Moortgat, een zeer bekende naamuit de wedstrijden met Historics, zal voor Belgium Racing aantreden. Luc blijft daarbij Porsche trouw, want ook in de competities met de Historics doet hij het met een Porsche 911. Meer exotisch is de deelname van ULKU Motorsport uit Turkije, ook zij weten hoe goed onze competitie is voor gentlemen drivers.”

In Zolder staan opnieuw twee wedstrijden van 30 minuten op het programma en die 30 minuten zullen Max van Splunteren (Pro Class) en Yannic Hoogaars (Am Class) gebruiken om hun leidersplaats te verstevigen. Wie leiders zegt, zegt echter ook dichte achtervolgers en jagers, respectievelijk Peter Hoevenaars en Nicolas Van Dierendonck. De laatste, Cup Challenge Benelux rijder van het eerste uur, is het prototype van een echte gentlemen driver, die de sportieve uitdaging ook hoog in het vaandel voert.

“Ik ben een sportman”, vertelt Nicolas Van Dierendonck, “ik wil progressie maken, leren, sneller gaan en het kampioenschap winnen. Het is duidelijk mijn ambitie om voor de titel te gaan en dus zal ik in Zolder vooraan moeten eindigen. Ik test behoorlijk wat en tijdens het weekend werk ik ook intens samen met mijn team DVB RACING om de laatste tienden te vinden die het verschil maken tussen winst en verlies.”

In het kamp van Belgium Racing hebben ze voor de strijd in de Pro Class meerdere ijzers in het vuur, met Dylan Derdaele en uiteraard Peter Hoevenaers. Het Limburgse team rijdt een zuivere thuiswedstrijd en “we kennen het circuit als onze broekzak”, luidt het in het kamp van de familie Derdaele. “Die terreinkennis zullen we zeker ook uitspelen.”

Beide races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staan op zondag op het programma, met start om 12u15 en 16u35, telkens uiteraard over 30 minuten. Op zaterdagavond wordt er om 16u55 gestreden om de pole-positie, na twee vrije trainingen van en uur (10u15 en 13u05).

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 3 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons