van der Horst

Zolder: 21 GT3's aan de start - Boutsen Ginion van de partij

Startprocedure 2017 BGTSC Zolder Qualifying Race
Startprocedure 2017 BGTSC Zolder Qualifying Race
21 GT3 bolides zakken volgende week af naar Limburg voor de openingsmanche van de Blancpain GT Series Sprint Cup. Het veld mag dan wel wat gekrompen zijn ten opzichte van vorig jaar, de diversiteit, kwaliteit en vooral het spektakel zal er hoogstwaarschijnlijk niet onder lijden. Naast de 20 wagens die het volledige seizoen afwerken zorgt Boutsen Ginion voor een extra Belgische toets door een Lamborghini Gallardo R-EX in te schrijven, weliswaar voor de twee Franse gentlemenrijders Claude-Yves Gosselin en Pierre Feligioni. De openingsmanche in Zolder vormt tevens het debuut van het nieuwe Sprint format, met twee gelijkwaardige races op zaterdag en zondag.
Auto Sport Promotion AKKA - Mercedes-AMG GT3
Auto Sport Promotion AKKA - Mercedes-AMG GT3
Acht verschillende GT3-modellen zullen aan het werk te zien zijn in Zolder (Audi, BMW, Bentley, Mercedes-AMG, Ferrari, Lamborghini, Lexus, Reiter Lamborghini), waarvan Audi er maar liefst acht voor zijn rekening neemt. Titelverdedigers Robin Frijns en Stuart Leonard zijn uiteraard weer van de partij, terwijl ook de WRT Audi's van Dries Vanthoor en Will Stevens (#2) en Christopher Mies en Alex Riberas (#1) zich vooraan willen mengen. De line-up van vierde wagen werd nog niet bevestigd, al is het niet uitgesloten dat we daar nog een Belg zien uitkomen.

Emil Frey - Lexus RC-F GT3
Emil Frey - Lexus RC-F GT3
Emil Frey Racing zal voor het eerst de Lexus RC-F GT3 naar Zolder brengen met twee sterke bezettingen (Klien-Costa & Ortelli-Siedler). Grasser Racing Team brengt drie Huracáns aan de start, waarvan het exemplaar van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart het meest in het oog springt. AKKA ASP vertegenwoordigt Mercedes-AMG, waarbij vooral de #88 van Raffaele Marciello en Michael Meadows vooraan een rol kan spelen. Zowel BMW, Ferrari als Bentley zorgen voor diversiteit, maar kunnen realistisch gezien niet meestrijden voor de algemene overwinning.

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
De meeting wordt afgewerkt over drie dagen. De Blancpain bolides krijgen het meeste tracktime op vrijdag met twee vrije trainingen van 80 minuten. Ook de GT4 European Series zal ongetwijfeld het spektakel verzorgen met bijna 50 GT4's, terwijl de Belcar kampioenschappen de timing volmaken.--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP ZOLDER (PDF) ---
--- TIMING BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Ronald Janssens, Frey/DecancqDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 29 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons