van der Horst

Zolder: Beitske Visser troeft Chadwick af

Beitske Visser
Beitske Visser
Beitske Visser heeft zaterdagnamiddag de race voor de W-Series op Circuit Zolder gewonnen. Jamie Chadwick vertrok nochtans als torenhoge favoriete, maar de Britse moest al vroeg in de race haar meerdere erkennen in Visser. Chadwick kon uiteindelijk nog nipt haar tweede plaats behouden tegenover een opzittende Alice Powell.
  • LTF
Jamie Chadwick
Jamie Chadwick
Jamie Chadwick had de eerste race te Hockenheim op dominante wijze gewonnen en pakte ook de pole voor de wedstrijd te Zolder. Verwacht werd dan ook dat de Britse ook de Belgische manche gemakkelijk zou winnen. Maar al bij de start ging Visser voorbij de Chadwick en onze Noorderbuur stond de leiding niet meer af. Na de eerste ronde werd de race geneutraliseerd na een crash, maar daarna reed Visser weg van Chadwick en kwam als eerste over de lijn met een voorsprong van meer dan 8 seconden. Chadwick moest zich op het einde van de race reppen om landgenote Alice Powell voor te blijven. In het kampioenschap leidt Chadwick met 43 punten, zes meer dan Visser.

Noami Schiff
Noami Schiff
De Spaanse Marta Garcia pakte de vierde plaats, de Britse Sarah Moore sloot de top vijf af. Naomi Schiff, die als twaalfde was vertrokken, was de hele wedstrijd in de tweede helft van het peloton terug te vinden waar zij enkele mooie duels uitvocht met Vicky Piria. Uiteindelijk kwam zij als tiende over de lijn en pakte een punt.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Drama voor Sarah Bovy, die uitzonderlijk de toelating had gekregen om als negentiende rijdster de start te nemen van haar thuisrace. Bovy nam plaats op de achterste startlijn, maar bij het doven van de lichten weigerde de wagen fel rokend alle dienst en Bovy moest de strijd staken zonder één meter gereden te hebben.

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons