Zolder: Daniel Nagy blijft winnen, Viktor Davidovski pakt race twee

Daniel Nagy
Daniel Nagy
Voor een keer ging er een manche van de TCR Europe Sim Series door op een maandag en dan nog wel op Circuit Zolder. Toch was er weer niet veel in te brengen tegen kampioenschapsleider Daniel Nagy. De Hongaar won de eerste race en haalde een vierde plek in de tweede. Hierdoor heeft Nagy in de puntenstand al een voorsprong van 71 punten op zijn eerstvolgende tegenstander. In de tweede race mocht Viktor Davidovski vanaf de pole starten en gaf de leiding niet meer af. Gilles Magnus liet zien dat hij genoeg kennis heeft van het Limburgse circuit, maar kwam tweemaal net te kort voor de overwinning.
Gilles Magnus
De Schotenaar moest wederom zijn meerdere erkennen in Nagy tijdens de eerste race, maar was te sterk voor de rest van het veld. Hierdoor moest hij vanaf een tiende plaats starten voor race twee. Magnus kon profiteren van de vele schermutselingen voor hem en kon zich naar het podium hijsen. Helaas kan de race misschien nog een slechte afloop kennen voor Magnus nadat hij een tik gaf aan Gustavo Moura in de Sterrewachtbocht, waardoor hij nog een tijdstraf opgelegd kan krijgen. Al is daar voorlopig nog niets van bekend.

Ook Nicolas Baert was wederom aanwezig en besloot de races op respectievelijk een vijfde en zesde plaats. Nu is het wachten tot 22 juli, wanneer de finale van de TCR Europe Sim Series zal afgewerkt worden. Hiervoor trekken de deelnemers richting het virtuele Circuit de Catalunya in Barcelona.

Foto's: TCR Media

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op dinsdag 14 juli 2020.