van der Horst

Zolder: De Art Car van de hand van Delphine van Saksen-Coburg.

Delphine van Saksen-Coburg & Esteban Muth bij de Art Car
Delphine van Saksen-Coburg & Esteban Muth bij de Art Car
Esteban Muth is de enige Belg aan de start van de derde manche van de DTM 2021, een meeting die dit weekend op Circuit Zolder plaatsvindt. Ter gelegenheid van de wedstrijden op Belgische bodem zal de Lamborghini Huracan van T3 Motorsport in een volledig nieuw kleedje steken. Het is de Belgische artieste Delphine van Saksen-Coburg die de aankleding van de wagen ontworpen heeft. In deze Art Car wil de 19-jarige Vlaams-Brabander Estenban Muth opnieuw punten scoren in het hoogstaande DTM-kampioenschap.
Autosport en kunst zijn geen vreemde combinatie, dat bewijzen samenwerkingen uit het verleden waarbij diverse kunstenaars zoals Alexander Calder, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Jeff Koons, Richard Phillips, Ramzi Adek, Peter Halley… of recent nog Jeroom in eigen land een racewagen op één of andere manier hebben aangekleed, van de jaren ’70 tot vandaag. Het is een perfecte manier om op een zeer positieve en kunstzinnige manier op te vallen.

In het geval van de Lamborghini van Esteban Muth gaat het om een samenwerking met de kunstenaar Delphine van Saksen-Coburg, een samenwerking met een hoog symbolisch gehalte. Ten eerste is er de sterk Belgische connotatie, want het gaat om de enige Belg in het startveld, een Belgische kunstenaar en het Belgische Circuit Zolder als achtergrond. Maar dat is nog niet alles…
 
Delphine van Saksen-Coburg creëert zeer moderne kunstwerken waarvan één mij in het bijzonder heeft geraakt”, legt de 19-jarige Esteban uit. “Het oeuvre Never Give Up lijkt erg op mijn parcours. Enkele maanden geleden vroeg ik me af wat mijn toekomst in de autosport zou zijn. Niets leek zich te concretiseren. En plots keerden de kansen en enkele maanden later zit ik in een Lamborghini Huracan in de DTM, één van de meest prestigieuze kampioenschappen in de autosport. Ik ben er altijd in blijven geloven en ook mijn omgeving heeft me altijd gesteund. Dat is de boodschap die ik met deze Art Car wil uitdragen!”
 
Delphine van Saksen-Coburg heeft dus haar goedkeuring gegeven om de wagen de look van haar exclusief kunstwerk te geven: “Ik ben zeker geen uitgesproken fan van de autosport”, geeft ze toe. “Maar ik vind het fijn om Esteban in zijn parcours bij te staan. Al van bij het eerste contact was ik geraakt door de toewijding en inzet van Esteban en zijn entourage. Deze Never Give Up is duidelijk hun leitmotiv.”

De Lamborghini Huracan #10 van T3 Motorsport zal niet onopgemerkt blijven. DTM is één van de meest populaire autosportkampioenschappen met een ongeveer 1,5 miljoen Tv-kijkers per wedstrijd. Dit weekend is Circuit Zolder gastheer voor de derde van acht meetings van het seizoen. Zoals altijd staan er twee wedstrijden van 55 minuten op het programma, met zowel op zaterdag als zondag een start om 13u30.
 
“Na een start van het seizoen waarin ik mijn snelheid heb kunnen laten zien, wil ik op eigen bodem in Zolder weer tonen dat ik snel ben en misschien wel een top 5 ambiëren”, legt Esteban uit. “Het zou de beste manier zijn om dit mooie project, waarin Lamborghini Brussels met plezier meedoet, te bekronen.”

Esteban Muth Press/Foto: Ollivision® Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 6 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons