van der Horst

Zolder: De kampioenen zijn gekend in de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup

Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder Race 1
Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder Race 1
De finale van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup op het virtuele Circuit Zolder zit er op. Voor de laatste wedstrijd van het seizoen was er toch nog een mooie opkomst in alle klassen en konden wij genieten van de nodige gevechten in beide wedstrijden. Nu zijn ook alle kampioenen gekend met Renzo Uylenbroeck, Thomas Leysen, Simon Heck en Rune Bobbaers.
Wederom geen Gaetan Anger aan de start in BSSC4 en dus kon Uylenbroeck alleen maar verliezen. Dat deed de Vlaams-Brabander echter allesbehalve. Bij de start van de eerste wedstrijd gaf hij een behoudende indruk, maar nog voor de eerste ronde voorbij was lag hij op kop en de rest van het veld zag hem niet meer terug. Voor plaats twee werd het een strijd tussen Lorenz de Vlieger in een BMW en Pierre-Yves de Soete in een Porsche. Beiden raakten elkaar in de Mini Corner, waarbij de Vlieger toch wat schade opliep. De Soete liet hem wel terug voor, maar deze eerste kon uiteindelijk toch de tweede plaats claimen. 

Thomas Leysen - Audi RS3 LMS TCR
Thomas Leysen - Audi RS3 LMS TCR
BSSC3 werd gedomineerd door Leysen. De Kempenaar liet op voorhand weten dat hij wel niet met zijn normaal materiaal aan het racen was, maar het deerde hem niet om met zijn Audi een eerste hand op de beker te zetten. Achter hem twee Hyundai's. Glenn Grondelaers volgde op een tweetal seconden, terwijl Rutger Herbosch het laagste podiumtrapje bekleedde.


Gilles Philippaerts versus Simon Heck
Gilles Philippaerts versus Simon Heck
In BSSC2 werd het een mooi duel tussen Heck en Gilles Philippaerts. De Duitstalige Belg had heel de wedstrijd de bovenhand, maar in de voorlaatste ronde ging Philippaerts er toch nog voorbij om zo naar de winst te snellen. Kenny Liebert eindigde als derde. Tot slot was het kampioen Bobbaers die BSSC1 domineerde, terwijl Yannick Willems en Ronald Vanuytrecht het podium vervolledigden na een intens duel voor de plaatsen twee en drie.

Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
De tweede wedstrijd moest Uylenbroeck vanaf de tiende plaats aanvatten, maar ook dan duurde het niet lang of hij pakte de leiding en reed naar een tweede winst van de avond. Voor plek twee kregen we een leuke driestrijd in het begin van de race tussen de Vlieger, de Soete en Sven Danneels. Deze laatste viel weg van het voorplan halfweg de race, terwijl de Soete zijn rubbers naar de vaantjes gingen door het constant volgen van beide BMW's. Hij moest tevreden zijn met een derde plaats achter de Vlieger. In BSSC3 was er wel een heftige strijd in de openingsfase. Terwijl Herbosch mocht starten van op de pole, was er een heuse vierstrijd achter hem. Daaruit kon Leysen uiteindelijk zich wegrukken en in het zog van Herbosch te komen, maar met een drive through voor de Kempenaar kon Herbosch opgelucht ademhalen. Leysen had nog genoeg voorsprong op Seppe Verbeke, die met zijn Audi als derde eindigde.

Rune Bobbaers versus Thor Tulloh - Mazda MX-5
Rune Bobbaers versus Thor Tulloh - Mazda MX-5
BSSC2 werd ditmaal een dominant gegeven voor Philippaerts. Dit mede omdat Heck niet in beeld kwam na een aanraking met een tegenstander. Philip Vliegen eindigde als tweede, terwijl Julien Agneesens de derde plaats claimde. De Duitstalige Belg eindigde als vijfde, maar gezien zijn naaste tegenstander Kevin Tierens in de laatste wedstrijd vroegtijdig moest opgeven, was hij zeker van de titel. Tot slot kregen we in BSSC1 een zeer intens duel tussen Bobbaers en Thor Tulloh. De Japanner moest in de eerste race opgeven vanwege problemen, maar haalde alles uit de kast om de nieuwbakken kampioen het leven moeilijk te maken. Uiteindelijk lukte het hem niet om de jongeling van Arnage Competition voorbij te steken. Dat terwijl voor plaats drie het eveneens spannend was tot het einde, waar uiteindelijk Nick Debeck het laagste podiumtrapje in beslag nam.

Foto's: Simon HeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Sprint op vrijdag 8 december 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons