van der Horst

Zolder: Dominante vertoning van Cornelis/Stockmans

Simtag Racing - Radical SR8
Simtag Racing - Radical SR8
Tijdens de tweede manche van de Virtual Belcar stond er geen maat op Fabrice Cornelis en Thomas Stockmans in hun Simtag Racing-bolide. Het duo reed van bij de start weg vn de rest van het veld en eindigde uiteindelijk met een ronde voorsprong op de Radical van SimRC Clubsport van Lukas Dolzer en Rudolf Nagel, en het exemplaar van Delahaye Racing Team by TX3, met Yoann Sarzynski en Ugo de Wilde aan de knoppen.
In tegenstelling tot de race in Spa verliep de start ditmaal zeer vlot, al stond er net als tijdens de Belcar eRacing Series van vorige maand geen maat op Fabrice Cornelis. De Oost-Vlaming reed weg van de rest van het veld en zette iedereen op een ronde voor hij het stuur overgaf aan Stockmans. Hoewel ook die constant vooraan bleef rijden, kwam hij wel even in aanraking met een Audi TCR. Stockmans vond zijn weg terug naar de pitlane, maakte gebruik van de fast repair waarna Cornelis een probleemloze stint afwerkte en richting de overwinning reed.

SimRC Clubsport - Radical SR8
SimRC Clubsport - Radical SR8
De strijd voor de tweede plaats leek te gaan tussen de Radicals van SimRC Clubsport (Dolzer-Nagel), Delahaye Racing Team by TX3 (de Wilde-Sarzynski) en Traxxis by J&V Services van Cédric Wauters en Jorn Van den Acker. De drie wagens bleven lang met elkaar in gevecht, maar in de eindstrijd kon Rudolf Nagel het laken naar zich toe trekken gezien Ugo de Wilde in het laatste halfuur nog een pitstop moest maken. Yoann Sarzynski nam het stuur over maar kon uiteindelijk Cédric Wauters nog afhouden. Stef Delnooz en Brent Verheyen vervolledigden met GHK E-Racing by T2 Racing de top 5.

EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
In Belcar 2, voor de Porsche 991, leken Boudewijn Kuster en Tommy Rau in eerste instantie met dezelfde dominantie als in Spa vooraan rond te rijden, maar dat was uiteindelijk allerminst het geval. Vooral de Allied Racing Esports Belcar van Michael Pedersen, Colin Caresani en Elom Boccorh kon het hen moeilijk maken. Caresani raakte halfweg de race echter betrokken bij een ongeval aan de start-finishlijn warbij vijf agens betrokken raakten. De auto geraakte op eigen houtje terug op gang, maar de kansen op de overwinning moesten opgeborgen worden. Op de derde plaats eindigde Vaporshop RDR Motorsport van Tim Jacobs, Ief Vangenechten en Dries Rohaert.

Torque Freak Racing GT4 by Carrot - Porsche Cayman GT4
Torque Freak Racing GT4 by Carrot - Porsche Cayman GT4
Belcar 3 werd weer een kolfje naar de hand van Tim Claessens en Bram Reniers in hun Porsche GT4 van Torque Freak Racing GT4 by Carrot. De heren lagen constant op kop, al werd er even gevreesd voor de gevolgen van een aanraking met een Porsche Cup, waardoor ze de Scuderia Sim Racing van Jeroen Vatlet en Kevin Lemmens zagen naderen. Ze konden echter opgelucht ademhalen nadat Vatlet op tien minuten van het einde de pits had moeten opzoeken. Scuderia Sim Racing op zijn beurt had het geluk genoeg voorsprong te hebben om de tweede plaats veilig te stellen. Flemish Simsports GT4, dat gisteren nog op het podium stond in de Zolder Touring Cup, eindigde met Hans Poelmans, Senne Hulsmans en Sebastian Keijmel op een mooie derde plaats.

G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
Waar ze in Spa nog een inhaalrace moesten rijden, verliep het dit weekend beter voor G-Drive Racing Eximia TCR van Ben Thaens en Bram van Putten. In de beginfase werd hun Audi RS3 LMS TCR nog even bedreigd door Attila Sipos en Janosz Zsinor (Simtag Racing), maar vanaf zij uit beeld verdwenen waren, kregenThaens en van Putten wederom een vrijgeleide naar de overwinning, met uiteindelijk een ronde voorsprong op de tweede plaats. Voor die tweede plaats bleef het spannend tot op het einde. Flemish Simsports TCR (Anton Dupan/Hendrik de Graeve/Keanu Borgonjon) en Dynamixx Simulators Red (Sven Calbert/Bram Vanuyten/Jeromy Hessels) bleven vechten tot de zwart-witgeblokte vlag, maar een stop & go in de laatste minuten zorgde ervoor dat de winnaars van gisteren de tweede plaats behielden en Simtag Racing promoveerde tot de derde plaats. Flemish Simsports ziet hierdoor wel een einde komen aan zijn winning streak, al staan ze wel voor een vierde keer op rij op het podium. 

Ook in het virtuele Belcar-kampioenschap krijgt iedereen een weekje rust, om zich te kunnen voorbereiden op de 3 Uur van Le Mans, die op 14 juni plaatsvindt.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 31 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons