van der Horst

Zolder: Dylan Derdaele snelste in ingekorte tweede vrije sessie.

Xavier Maassen zet zijn Porsche aan de kant in de Thierry boutsen Chicane
Xavier Maassen zet zijn Porsche aan de kant in de Thierry boutsen Chicane
Belgium Racing-rijder Dylan Derdaele was de snelste in de tweede vrije testsessie van de Porsche Carrera Cup Benelux. Zijn rondetijd van 1:35.219 was echter zeven tiende seconde minder snel dan de snelste tijd die in de morgensessie neergezet werd door Max van Splunteren (Team GP Elite). De Nederlander noteerde nu de tweede tijd, in 1:35.331.
Xavier Maassen - DVB Racing
Xavier Maassen - DVB Racing
De tweede vrije testsessie van de Porsche Carrera Cup Benelux werd echter lange tijd onderbroken met een code rood nadat de wagen van Xavier Maassen (DVB Racing) al vroeg in de sessie zijn olie verloor in de Jacky Ickx chicane. Maassen reed nog door tot aan de Thierry Boutsen chicane alvorens hij zijn wagen aan de kant zette. Er was dus veel tijd nodig om het achtergelaten oliespoor op te kuisen.

Ziad Geris - Team GP Elite
Ziad Geris - Team GP Elite
In de resterende minuten van de sessie was het Derdaele die de snelste chrono wist neer te zetten voor van Splunteren, Jesse van Kuijk (Team GP Elite), Loek Hartog (Bas Koeten Racing) en Jurgen van Hover (Speedlover). Ziad Geris (Team GP Elite) was de snelste in de B klasse voor Roger Grouwels (RaceArt) en Nicolas Saelens (Belgium Racing).

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 17 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons