van der Horst

Zolder: Een prestigieus kader voor de tweede seizoenshelft

Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Voor de Porsche Carrera Cup Benelux is het tijd om aan de tweede helft te beginnen! Na Spa, Spielberg en Zandvoort trekken rijders en teams volgend weekend richting Zolder, om er de vierde manche van het seizoen af te werken. Voor heel wat teams vormt deze meeting een thuisrace en net zoals de volgende twee meetings zal die in het prestigieuze en aantrekkelijke kader van een DTM-weekend worden afgewerkt.
Er wordt volgend weekend veel spektakel verwacht, en met reden! Met amper zeven punten verschil tussen de eerste drie van het kampioenschap ligt de titelstrijd in Pro meer dan ooit wijd open. Idem in Pro-Am, waar Nicolas Saelens en Floris Dullaart door amper acht eenheden worden gescheiden. Voeg daar nog de aanwezigheid van een paar op revanche beluste outsiders bij, en u krijgt één van de mooiste affiches ooit voor deze aan de Porsche 911 GT3 Cup Type 992 gereserveerde monomerkencup.

Pro: gaat Derdaele op zijn elan door?
 
Door in Zandvoort twee keer te zegevieren nam Dylan Derdaele (Belgium Racing) in het kampioenschap opnieuw de teugels in handen. Bij zijn thuisrace is de Limburger er dan ook op gebrand om op zijn elan door te gaan, en zo een iets comfortabeler voorsprong uit te bouwen.
 
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
De kampioen van 2016 beseft echter terdege dat hij de Nederlander Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService) en zijn landgenoot Glenn Van Parijs (NGT Racing) meer dan in de gaten zal moeten houden. De jonge wolven volgen op respectievelijk vier en zeven lengtes van de leider in het kampioenschap en vormen een ware bedreiging voor Derdaele. Zeker als ze er in slagen om regelmaat met mooie uitschieters weten te combineren, iets waar ze sinds het begin van het seizoen al meermaals zijn in geslaagd.
 
Naast de drie titelkandidaten zal er in de strijd om de zege ook rekening moeten worden gehouden met de Nederlander Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing). Sinds hij op de Red Bull Ring zijn comeback maakte werd de kampioen van 2017 dikwijls geplaagd door de pechduivel, maar door bij de vorige meeting twee keer naar de pole positie te rijden wist Maassen te tonen dat hij nog steeds over de nodige snelheid beschikt. Ook in de gaten te houden: zijn landgenoot Thierry Vermeulen. In de tweede race in Zandvoort tikte hij als tweede aan, met de snelste wedstrijdronde achter zijn naam, dus de vertegenwoordiger van Team GP Elite is goed bewapend om voor een verrassing te zorgen.

Pro-Am: Saelens favoriet, maar…
 
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Sinds het debuut van het seizoen surft Nicolas Saelens (Belgium Racing) op een positieve golf. Met vijf overwinningen op zes races in de Pro-Am categorie lijkt de Belg niet te stuiten. Toch telt de favoriet van het Zolderse weekend slechts acht punten voorsprong op Floris Dullaart (Team GP Elite). En Saelens doet er goed aan om de Nederlander in de gaten te houden! Voorlopig lijkt Dullaart op de tweede plaats te zijn geabonneerd, maar hij zal er alles aan doen om in Zolder een trapje hoger te eindigen.
 
Achter dit duo, wordt de strijd om de podiumplaatsen zeker de moeite waard. Ziad Geris (Team GP Elite), Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing by EMG) en Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG) horen bij de kanshebbers.

Am: Lauryssen logisch favoriet
 
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing by EMG
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing by EMG
Eén ding staat vast: in Am steekt Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG) er dit seizoen met kop en schouders bovenuit. In zijn allereerste seizoen in de snelste monomerkencup van de Benelux wist hij in zijn categorie al vijf van de zes wedstrijden te winnen en meestal ging hij zelfs een aantal Pro-Am rijders vooraf. Lauryssen wil zijn succesreeks in Zolder nog wat verder doortrekken. Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) maakt deel uit van het groepje outsiders, net zoals Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by Red Ant Racing).
 
De twee kwalificatiesessies worden op zaterdag tussen 10u35 en 11u10 afgewerkt. De eerste wedstrijd over 30 minuten start diezelfde dag om 15u15, de tweede op zondag om 10u45. Beide races worden rechtstreeks uitgezonden en kunnen worden gevolgd op de officiële Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 5 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons