van der Horst

Zolder: Frijns bezorgt WRT de pole - Geen Belgen in Q3

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Robin Frijns bezorgde WRT op eigen bodem de pole voor de Qualifying Race. Onze Noorderbuur, die de startnummer 17 deelt met Stuart Leonard, zette in Q3 een 1:29.025 op de tabellen en was daarmee één tiende van een seconde sneller dan de Strakka Racing McLaren #59 van Andrew Watson. Raffaelo Marciello tikte als derde aan in de AKKA ASP Mercedes #90, de ISR Audi #74 van Kevin Ceccon en Frank Stippler mag straks als vierde aan de race beginnen.
  • LTF
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Jammer genoeg slaagde geen enkele Belg erin om door te stoten tot in Q3, gereserveerd voor de snelste 17 bolides. Enzo Ide reed tijdens Q1 twee snelle rondjes en kwam daarna weer naar binnen om banden te sparen. Zijn teamgenoot Christoper Mies moest in Q2 proberen de startnummer 1 van WRT tot in Q3 te loodsen, maar de Duitser slaagde daar zeer nipt niet in. Hij werd bovendien niet geholpen door het feit dat enkele seconden voor het einde van de sessie de AKKA ASP Mercedes #89 uit de Pro Am-klasse in de fout ging in de eerste linkse en zo een rode vlag veroorzaakte. Een teleurstellende 19e tijd was zijn deel.

M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
Ook Dries Vanthoor kon in Q2 geen tijd neerzetten die recht gaf op deelname aan Q3, net als de Bentley #8 van Maxime Soulet en Andy Soucek. De omloop van Zolder lijkt de Britse bolide niet goed gezind, de zusterwagen geraakte eveneens niet tot in Q3 en ook gisteren tijdens de vrije trainingen konden de Bentley Boys allerminst uitblinken. Vanthoor en Marcel Fässler mogen straks als 22e starten, de Bentley #8 als 27e. Het startschot van de Qualifying Race wordt om 15u gegeven.

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 3 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons