van der Horst

Zolder Fun Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Er is heel wat water door de Eau Rouge gevloeid sinds de vierde manche van de Hundred Series by BGDC 2019 op het Circuit van Spa-Francorchamps. De deelnemers hebben een lange break gehad en hun batterijen zijn dan ook weer volledig opgeladen. Nog voor de langverwachte finale in het voorprogramma van de 24H 2CV, staat Limburg op de kalender met de Zolder 200. In tegenstelling tot wat het weer vandaag laat vermoeden, zien de weersvoorspellingen er voor komend weekend heel goed uit of anders gezegd: de Hundred Series by BGDC doet het in de herfstzon…
Met goed veertig wagens op de piste, waarvan tien nieuwkomers, zullen we ons niet vervelen op het circuit waar over enkele maanden alweer de start van het nieuwe DTM-seizoen zal gegeven worden. Zoals de gewoonte het wil zullen de wagens van de Division 3 en 4 de startgrid … vooraan domineren, maar ze moeten ook rekening houden met de snelste D2 over de totale afstand. De MARC Focus V8 van VDS Racing Adventures is leider in D3 met Raphaël van der Straten en Hary Putz en dat voor de #58 van de Latre du Bosqueau vader (Thierry) en zoon (Alex). Er is echter nog een derde Australische bolide, met name de MARC BMW M2 V8 #17 van rallyman Chris Van Woensel en Dirk Mertens! Voldoende V8 dus in Limburg.

In Division 4 zien we ook enkele dikke ‘bakken’, te beginnen met de Mercedes-AMG GT4 van Leipert Motorsport, die Wim Spinoy en Kenneth Heyer zullen bemannen. Kenneth is uiteraard meervoudig winnaar van de 24 Uur van Zolder en zoon van levende legende Hans Heyer. Ook de Ford Mustang van de familie Hermans is terug, net als Fred Bouvy, met Denis Van Mol, in een Ginetta G55 en Gaël Frère en Rolph Lietart doen het met een Porsche Cayman GT. Voeg daar nog de BMW M235i Racing Cup van Denys en Emilien Buffet aan toe en dezelfde bolide van Gunther Van de Hove en Wim Bradt en de affiche van de Zolder 200 oogt mooi.

In de Division 2 zal de strijd ook meer open zijn dan ooit tevoren, met de winnaars van het weekend van de 25 Heures VW Fun Cup, Giovanni Scamardi en Eric Dewaelheins in hun Audi RS 3 LMS die zeer goed ging in de Ardennen, terwijl Manfred Verbeke en Denis Smets het thuis doen met de snelle Seat Leon Cup! Jérôme Heinen, Philippe Hortulanus en Gaëtan Hayot zien we in een Peugeot RCZ Cup.

Nog in Zolder zien we twee Peugeot 308 Racing Cup van Benoît Altruy en Charles Deknudt enerzijds en Nicolas Delencre anderzijds, naast nog een Audi RS 3 LMS voor Damien Dussoul en Doriano Marcucci, maar ook de komst van de Peugeot 207 Turbo van Patrick Vander Eecken en Nicolas Lamonica. Verder is er een VW Golf III van Serge Van Den Berge, Mathieu De Smet en Erik Crabbe, de Seat Leon Supercopa MKII van Jean-Luc Peigneur en Eric De Boeck, de BMW Z4 van Guillaume Patzé, André Patzé en Simon Aillaud, de BMW 120d van Roland Van Asch en Sigrid Maes, zonder dat we de Honda Civic 2.0 T van de Britten Ricky Comber en Mark Simmons vergeten!

In de Division 1, geven de 2-literwagens de toon aan, met de leiders in het kampioenschap, met name de routiniers Philippe Ménage en Guy Katsers in hun Vauxhall Astra Coupé. Zij nemen het op tegen een mooi front Renault Clio Cup, met Hervé Deger, Olivier Debroux en François Jeukenne in de #37, Christophe Ryheul en Rudy Vankeirsbilck in de #81, Eric Duthoit, Jérôme Vernaillen en Patrick Asnong in de #510, maar ook Philippe Ramaekers en Romain Pasteels in de #659, zonder de Honda Civic 2 van Patrick Van Billoen en Navric De Laet ter vergeten of nog de VW Golf III van Nicolas Declerck en Stéphane Devos. Ook leuk is de Mazda MX-5 Cup 2019 van Patrick Dubois en Cédric Wouters, die we vorig weekend in Francorchamps in actie zagen.

In de Klasse A, van de wagens tot 1600cc, zijn de leiders Rogier Van Kuyk en Thomas Leten en zijn willen die eerste plaats verdedigen in hun Renault Clio die het opneemt tegen de Honda Civic van Marco Van Belle en Michel Chapel, Jef Van Mechelen, Bart Ooms en Martin Businaro, maar ook Jean-Didier Ronveau, Fred Faucon en Georges Pons. Opgepast met de Honda Integra van Philippe Lannaux en Quentin Niclot, die ook zal willen winnen.

Verder is er de deelname van de BMW 325i Clubsport van Aaron Duville en Stijn de Vleeschauwer, die voor de winst gaat in Klasse D (2,5 liter) tegen soortgelijke wagens van Linus Christiaens en Jurgen Vermeulen, Jurgen Vermeulen, Davy Convents, Celine Convents en Dirk Groen en Vincent Convents, Jo Lammens en Gilles Puelings, maar ook tegen de BMW 325i E36 van Louis Van Bavel, die 200 minuten solo gaat! 

De bolides van de Hundred Series by BGDC beginnen er om 10u05 aan voor een kwalificatie van 45 minuten, alvorens om 14u25 te starten aan race die eindigt om 17u55. See you in Zolder!  

Persbericht BGDCDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 8 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons