van der Horst

Zolder Fun Festival : De regerende kampioenen op pole positie

DRM Belfix - VW Fun Cup
DRM Belfix - VW Fun Cup
Door de gezondheidscrisis werd de startorde voor de openingsmanche van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020 uitzonderlijk vastgelegd op basis van twee kwalificatiesessies op Circuit Zolder. In relatief koele omstandigheden op zaterdagochtend realiseerde Sébastien Kluyskens, een van de regerende kampioenen op de #477 DRM Belfix, een 1:52.039, een prestatie die door niemand werd geklopt. De teamgenoot van Cédric Bollen en Gilles Debrus is zo eveneens de eerste winnaar van de Hankook Qualifying Trophy.
  • Prospeed Competition
Sébastien Kluyskens
Sébastien Kluyskens
De eerste veldslag van 2020 werd gewonnen door DRM Motorsport. Het team van Matthieu de Robiano veroverde niet alleen de pole positie, maar ook de tweede plaats met de #499 Proxy-Delhaize van Maxime Soulet, Gilles Verleyen en de teambaas himself, en de derde startplek dankzij de #2 Autographe van Edouard Mondron, Gilles Smits en Ulysse De Pauw. Grote titelconcurrent Milo Racing begint morgen als vierde en vijfde aan de achtervolging, met respectievelijk de #404 Graficko van Paul Theysgens, Michael Leenders en Timo Van Impe, en de #480 Tourneur van Guillaume Mondron, Emile de Dryver en Simon Tourneur.
 
AC Motorsport - VW Fun Cup
AC Motorsport - VW Fun Cup
Stéphane Lémeret, die in laatste instantie werd toegevoegd aan de bemanning van de #38 AC Motorsport, liet zijn ervaring spreken en parkeerde zijn Evo3 op de pole positie in de Fun-klasse, goed voor de zesde positie op de startgrid. De rijder-journalist deed twee plaatsen beter dan de #422 Michaël Mazuin Sport van vader Michaël, zoon Louis en dochter Camille Mazuin, die de eerste pole positie van het seizoen in de Pure-categorie voor hun rekening namen. De #227 JUSI Racing start dan weer vanop de pole positie in de categorie voorbehouden aan de Evo 2-wagens, met aan het stuur Jurgen Vermeulen, Sigrid Maes, Roland Van Asch en Kris Van Bael.
 
Leader Racing - VW Fun Cup
Leader Racing - VW Fun Cup
Nygel Verhaeren, dit weekend de coach van Quentin Laruelle en Chris Bovens op de #361 Leader Racing, klopte GHK Racing by DDS voor de pole positie bij de Biplaces. De #352 van het nieuwe Vlaamse team, bestuurd door Guy en Brent Verheyen, Ron Vaessen en Jurgen Van den Broeck, liep schade op tijdens de eerste kwalificatiesessie, maar kwam op zaterdagochtend opnieuw in actie. Zij deden beter dan de #342 Monster by Milo van Francis Plunus, Eric Jardon en Christian Houbben.
 
Na negen maanden geduld oefenen, start het seizoen 2020 van de VW Fun Cup powered by Hankook om 10 uur morgenochtend. Beleven we net als vorig jaar een weergaloze eindsprint? Acht uur later kennen we het antwoord…

VW Fun Cup
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons