van der Horst

Zolder Fun Festival: Edouard Mondron (#2 DRM Autographe) grijpt Hankook Qualifying Trophy

#2 DRM Autographe
#2 DRM Autographe
De Hankook Qualifying Trophy in het kader van de VW Fun Cup powered by Hankook krijgt een nieuwe naam op zijn erelijst. De snelste tijd tijdens een kwalificatiesessie van twee uur in het kader van het Zolder Fun Festival, zesde en voorlaatste manche van het seizoen, ging voor het eerst dit seizoen naar Edouard Mondron (#2 DRM Autographe).
Na afloop van het kwalificatiespel op de simulator van Michaël Mazuin Sport, dat met de #377 de pole positie veroverde in Biplace, was de pole positie echter voor de tweede keer op rij voor de #499 DRM Art Blanc Tourneur (Emile de Dryver-Guillaume Mondron-Simon Tourneur).
 
Edouard Mondron
Edouard Mondron
Exact 45 teams waagden zich op zaterdagnamiddag aan twee uur kwalificatie op Circuit Zolder. De snelste tijd werd al in de openingsfase neergezet door Edouard Mondron, de teamgenoot van Wolfgang Reip en Gilles Smits op de #2 DRM Autographe. De tijd van de Brusselaar werd dus niet meer verbeterd, al kwam Martin Leburton (#426 Acome Racing) nog heel erg dicht. Het verschil: vijf duizendsten van een seconde! “Tegen de specialisten die dit seizoen al meerdere pole posities hebben neerzet, is dit enigszins een verrassing, maar het toont wel aan dat we erg sterke papieren in handen hebben voor de wedstrijd”, reageerde de gewezen winnaar van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. “Ik heb niet kunnen profiteren van een slipstream, maar op Circuit Zolder geeft dat net een beter overzicht op de uitdagende remzones. Ik had een eerste snelle ronde gerealiseerd ondanks een uitstapje in de zandbak, om vervolgens met een foutloze ronde nog een tiende beter te doen. En gelukkig maar, want het verschil met Martin was uiteindelijk uiterst miniem!"
 
De top 10 uit de reguliere kwalificatie vocht vervolgens om de pole positie door een ronde op Circuit Zolder af te werken met een VW Fun Cup… op de simulator van Michaël Mazuin Sport. Emile de Dryver was de eerste om een referentietijd neer te zetten en werd niet meer afgetroefd. Het trio van de #499 DRM Art Blanc Tourneur start dus net als tijdens de Benelux Open Races in Zandvoort op pole positie. Ze krijgen de #65 Leader Racing naast zich, bestuurd door Nygel Verhaeren, Paul Theysgens en Mardeen Benjamin, die als beste deelnemers uit de Fun-klasse op de startgrid zal plaatsnemen.

De #254 SGRT.be (Simon Lurkin-Yehann De Wachter-Jurgen Knockaert-Didier Wittevrongel-Kenneth De Maeyer), polesitter in Evo2 (voor dieselmotoren), start verrassend op de elfde plek algemeen, net voor de beste deelnemer uit de Pure-categorie, de #278 Acome Racing van Manu Nava, David Doutrepont en Anthony Rosa.
 
De Biplace-categorie werd gedomineerd door de winnaars van de Benelux Open Races. Louis en Camille Mazuin (#377 Michaël Mazuin Sport) waren zowel op het circuit als op de simulator te snel voor de concurrentie. Ze starten morgen met de twee titelkandidaten in hun kielzog: de #365 Car-Pass LRE by DRM (Alexis Van de Poele-Philippe Reynens-Gautier Engisch-Jean-Luc Heymans) deed op de digitale versie van Circuit Zolder beter dan de #342 Monster Trendy by Milo van Eric Jardon, Francis Plunus en Christian Houbben.
 
Het Zolder Fun Festival start morgen om 10 uur voor een confrontatie over acht uur. De toegang is helemaal gratis.

Persbericht VW Fun Cup  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons