van der Horst

Zolder Fun Festival: Hankook Qualifying Trophy: Cédric Bollen met een zucht voorsprong in Zolder

Cédric Bollen
Cédric Bollen
Het Zolder Fun Festival heeft voor een bijzonder spannende kwalificatiesessie gezorgd! De sessie werd in eerste instantie betwist op een vochtige ondergrond, maar in de slotfase was het asfalt opgedroogd en waren de verschillen miniem tussen de kandidaten voor de pole positie. Uiteindelijk won Cédric Bollen de Hankook Qualifying Trophy met de #477 DRM Autographe Cup (Cédric Bollen-Sébastien Kluyskens-Maxime Soulet), met een bonus van 65 duizendste seconde. De Luikenaar deed beter dan de #280 Socardenne Milo (Matts Breckpot-Lorenzo Donniacuo-Kevin Caprasse). De titelstrijd blijft er dus een om duimen en vingers van af te likken.
Gezien de achterstand van iets meer dan een tiende, greep ook de #2 DRM Autographe Fun (Ulysse De Pauw-Nygel Verhaeren) net naast de beste tijd op het Limburgse circuit. De twee jonge wolven waren wel de beste in Fun, de categorie voor teams zonder Top Gun-rijder. De algemene top 5 van de kwalificatiesessie werd vervolledigd door de #426 AP by Acome (Pierre Piron-Alexandre Renneteau-Martin Leburton) en de #465 Leader Racing (Tristan Földesi-Benoit Visnovsky-Edouard Chevalier-Benoit Dupont).
 
Boven de achtste rondetijd, domineerde de #404 Milo Graficko (Matteo Raspatelli-Timo van Impe) in de Pure-categorie (voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring).
 
Het klassement werd echter door elkaar geschud met het traditionele spel. De #219 CG Racing, zevende in de kwalificatie, kon een band het verste laten rollen. William Godefroid, Benoit Philips en Benjamin Pâque starten morgen dus op pole positie.
 
In de Biplace-categorie liet de #377 Michaël Mazuin Sport (Jacques Pierard-Geoffrey Charlier-Ralph Pierard) de beste rondetijd noteren op het circuit. Het is echter de #365 Car-Pass LRE by DRM (Philippe Reynens-Gautier Engisch-Edouard De Braekeleer-Maxime Pasture) die op pole start, dankzij de beste prestatie tijdens het spel. De aftrap van de voorlaatste manche van de VW Fun Cup powered by Hankook wordt gegeven om 10 uur morgenvroeg.

VW Fun Cup  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons