van der Horst

Zolder Fun Festival: Loek Hartog maakt favorietenrol waar

Loek Hartog
Loek Hartog
Loek Hartog verscheen als favoriet aan de start van de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux en de jonge Nederlander maakte zijn favorietenrol al helemaal waar tijdens de eerste race op Circuit Zolder. Hartog vertrok van op de pole reed van bij de start weg van de concurrentie en won met een comfortabele voorsprong. In de Porsche Sprint Challenge Benelux, die openstaat voor de Porsche Cayman GT4, ging de zege naar de Nederlander Thierry Vermeulen.
  • St. Paul
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Het was Nederland boven bij de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux, die al op vrijdagavond verreden werd. Onze bovenburen legden in beide klasses beslag op alle podiumplaatsen. Bij de Porsche Carrera Cup Benelux lagen de drie eerste posities al vast van bij de start, Hartog reed van op de pole weg van de concurrentie terwijl Morris Schuring (Team GP Elite) en Michael Cool (NGT Racing) respectievelijk vertrokken van op de tweede en derde plaats ook op diezelfde plaats over de meet bolden Nicolas Vandierendonck (Thems Racing by EMG Motorsport) had de vierde startplaats veroverd maar onze landgenoot kwam als laatste door na de eerste ronde maar onze landgenoot wist na een inhaalrace nog op te schuiven naar de zesde plaats achter Jean-Pierre Verhoeven en Gilles Smits.

Thierry Vermeulen - Team GP Elite
Thierry Vermeulen - Team GP Elite
In de Porsche Sprint Challenge Benelux legde Team GP Elite beslag op het volledige podium. Thierry Vermeulen reed van start tot finish aan de leiding en ging aan de meet zijn teamgenoten Steven van Rhee en Alexander Goddijn vooraf. De Red Ant Racing Cayman GT4 bestuurd door Jimmy de Breucker pakte de vierde plaats.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 21 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons