van der Horst

Zolder Fun Festival: Morris Schuring wint ook de endurance race

Morris Schuring - Team GP Elite
Morris Schuring - Team GP Elite
Morris Schuring (Team GP Elite) heeft zaterdagavond op Circuit Zolder de 50 minuten durende endurance race voor de Porsche Sprint Challenge Benelux gewonnen. De jonge Nederlander won eerder op de dag al de tweede sprintrace in de Carrera Cup Benelux en domineerde daarna ook nog de Sprint Challenge-endurance race. In die laatste wedstrijd verscheen de winnaar van de eerste sprintrace, Loek Hartog (Bas Koeten Racing), echter niet aan de start.
Nicolas Vandierendonck - EMG Motorsport
Nicolas Vandierendonck - EMG Motorsport
Ook de RedAnt Racing Porsche Cayman van Sven Van Laere en Jimmy de Breucker ontbrak op de startgrid nadat na de tweede sprintrace schade aan de motor werd vastgesteld. Morris Schuring startte van op de pole en nam bij het begin van de race resoluut de leiding waarna hij zijn voorsprong gestaag uitbouwde. De van op de tweede plaats vertrokken Nicolas Vandierendonck (Thems Racing by EMG Motorsport) leek op weg om die positie te behouden tot aan de meet, maar hij kreeg een
Gilles Smits - Speedlover
Gilles Smits - Speedlover
stop and go aangesmeerd wegens een te korte pitstop, waarop Vandierendonck een podiumplaats kon vergeten. De tweede plaats ging uiteindelijk naar onze landgenoot Gilles Smits (Speedlover), terwijl Michael Cool (NGT Racing) voor de derde maal op rij als derde over de meet kwam.

Thierry Vermeulen - Team GP Elite
Thierry Vermeulen - Team GP Elite
In de GT4-klasse van de Porsche Sprint Challenge Benelux ging de zege voor de derde maal in drie races naar Thierry Vermeulen (Team GP Elite). De Nederlander duldde zo goed als geen tegenstand en was in alle drie races de primus, enkel in de tweede race moest hij even Steven van Rhee (Team GP Elite) voor zich dulden. Van Rhee sloot de endurance race af op de tweede plaats voor teamgenoot Alexander Goddijn.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Sprint Challenge Benelux op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons