van der Horst

Zolder Fun Festival: Pole, zege en snelste ronde voor de Russell Racing Lamborghini

Russell Racing - Lamborghini Super Trofeo
Russell Racing - Lamborghini Super Trofeo
Veni, vidi, vici, voor het eerst kwam de Russell Racing Lamborghini Super Trofeo aan de start van een race van de Hundred Series by BGDC en de Italiaanse bolide pakte alles wat er te winnen viel. Hans Thiers, Frank Thiers en Christoff Corten vertrokken vanop de pole en reden zo goed als de hele race aan de leiding. Bovendien zette de Lamborghini de snelste ronde neer in 1:32.765.
Meurrens/Meurrens/Meurrens - Porsche 992 GT3 Cup
Meurrens/Meurrens/Meurrens - Porsche 992 GT3 Cup
De enige wagen die weerwerk kon bieden was de Porsche 992 GT3 Cup van Meurrens/Meurrens/Meurrens. Na de start van de race nestelde de blauw-gele Porsche zich onder de achtervleugel van de Lamborghini en loste zijn tegenstander niet tot de wagen al vroeg in de race uit de baan ging. Heel wat tape kwam er aan te pas om de Porsche terug op te lappen maar de zege kon de familie Meurrens wel vergeten, zij finishte uiteindelijk op de zesde plaats.

De VDS Racing Adventures MARC Focus gaat uit de baan
De VDS Racing Adventures MARC Focus gaat uit de baan
De Lamborghini reed zo zonder tegenstand naar de zege en had aan de finish een ronde voorsprong op de Porsche 992 GT3 Cup van Roos/Yondem. De MARC Cars  Focus van Vanspringel/van der Straten werd alsnog derde hoewel de wagen op het einde van de race nog uit de baan ging in de Bianchi bocht en daarbij veel tijd verloor. De Marc Cars BMW van Mertens/van Woensel/Van Egdom kende ook wat technische problemen maar pakte alsnog de vierde plaats op vier ronden van de winnaar. De top 5 werd afgesloten door de Porsche 991 GT3 Cup van van Peperzeel/van Peperzeel.

Q1 Trackracing - Porsche Cayman
Q1 Trackracing - Porsche Cayman
Op de zevende en achtste plaats vinden we de Porsche’s Cayman van Geeris/White/Peters en Rousseau/Vandierendonck terug. De SEAT Leon van Smets/Verbeke en de Alpine van Alain Boveroux sloten de top tien af.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 7 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons