van der Horst

Zolder Fun Festival: Sven Van Laere en Jimmy De Breucker samen in eerste raceweekend

Het Belgische autosportseizoen is weer op gang geschoten en de Porsche Sprint Challenge Benelux, een kampioenschap voor de echte liefhebbers van het legendarische merk Porsche, zorgde op Circuit Zolder meteen voor spektakel. Bij de deelnemers was ook routinier Sven Van Laere, die dit jaar weer van de partij is in de nationale autosport. De Antwerpse ondernemer doet dat met Red Ant Racing, het team van vader en zonen Redant. In Zolder kreeg Van Laere versterking van Jimmy De Breucker nog zo’n bekende naam uit de vaderlandse racerij. Sven Van Laere reed in zijn wedstrijd meteen naar het podium!
  • Dreamdrive
Het format van twee sprintraces en een langere wedstrijd met verplichte pitstop is ideaal om een weekend met twee af te werken en daarom bundelde Sven Van Laere dit weekend de krachten met Jimmy De Breucker in de Porsche Cayman GT4. Beide heren namen een sprintrace voor hun rekening en scoorden daarin meteen mooie resultaten.
 
Jimmy De Breucker: “Ik moet Sven bedanken met de mogelijkheid om samen te racen, want ik had voor dit seizoen nog niets in de agenda gezet. Ik heb de Porsche Cayman GT4 leren kennen dit weekend en ben tevreden met mijn vierde plaats. Bovendien maakte mijn 16-jarige zijn zoon op Circuit Zolder zijn debuut in een andere competitie, dus voor mij was dit een geslaagd weekend.”
 
Sven Van Laere: Mijn race verliep eigenlijk prima en ik reed meteen naar een eerste podium, toch wel leuk in een startveld dat best wel wat kwaliteit biedt. Ik doe mijn hoed af voor de promotoren en organisatoren van het kampioenschap, want dit zijn bewogen tijden en dan toch nog zo’n kwalitatief veld bijeen krijgen en alles tot in de puntjes verzorgen, top! Jammer genoeg kregen we na de tweede sprintrace iets minder goed nieuws van het team, want blijkbaar was er iets fout gelopen met koeling van de Porsche-krachtbron en het was beter om niet meer te starten in de derde wedstrijd om geen verdere schade te riskeren. Ik begrijp dat we dat risico beter niet nemen, met het oog op de rest van het seizoen. Maar mijn kennismaking met Red Ant Racing was geslaagd en ik voel me prima in het team.”
 
De Porsche-competities trekken nu midden september richting de Duitse Eiffel voor een tweede meeting van het seizoen. Op de Nürburgring doen ze dat opnieuw met drie wedstrijden, in het voorprogramma van de internationaal hoog aangeschreven DTM. Het staat buiten kijf dat Sven Van Laere opnieuw zal willen schitteren, samen met het team van de familie Redant!

Sven Van Laere Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons