van der Horst

Zolder Fun Festival: Volle pot voor Socardenne by Milo

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De #280 Socardenne by Milo van Christophe Nivarlet, Kevin Balthazar, Lorenzo Donniacuo en Kevin Caprasse heeft niet alleen de laatste race van het seizoen gewonnen, maar bovendien ook met bravoure de titel behaald in de European VW Fun Cup 2018. De eerste kampioenen in het Pure-klassement zijn Sébastien Dorkel, Jean-Luc Vandormael en Amine Zeghouani aan het stuur van de #255 DZ Racing by Acome, terwijl de titel bij de Biplaces voor de tweede keer op rij een prooi was voor Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Gautier Engisch en Philippe Reynens (#365 Carpass LRE by DRT).
Een autoritaire zege na acht uur wedstrijd: het seizoen kon niet beter eindigen voor Socardenne by Milo! Al na vier uur waren Christophe Nivarlet, Kevin Balthazar, Lorenzo Donniacuo en Kevin Caprasse mathematisch verzekerd van de titel. Ze gingen op hun elan door en behaalden op de koop toe ook hun tweede zege van het seizoen in het kader van het Zolder Fun Festival. "Onvoorstelbaar hoe gelukkig ik ben om deze titel te behalen. We hebben er zolang op moeten wachten!" jubelde Christophe Nivarlet. "Onze zege in Assen heeft ons niet alleen een comfortabele voorsprong bezorgd, maar ons psychologisch ook bevrijd", vulde Kevin Balthazar aan.
 
Belangrijk om te vermelden is dat de titel pas definitief zal zijn wanneer de uitslag officieel wordt gemaakt, na een grondige controle die in de loop van deze week wordt uitgevoerd op de #280.
 
Tijdens een wedstrijd met een duidelijk verloop kwam de grootste dreiging voor de zege uit het kamp van de #44 Jac Motors 1 (Laurent Jaspers-Mathieu Detry-Michaël Leenders) en de #2 DRM Motorsport Autographe (Edouard Mondron-Cédric Bollen-Guillaume Mondron-Amaury Richard). Zelfs een laatste neutralisatie op minder dan een uur van het einde was niet genoeg voor de concurrentie om de toekomstige winnaars uit te dagen. Mathieu Detry weerstond in de slotfase aan Edouard Mondron, en verzekerde het team op die manier van de zilveren medaille in de laatste wedstrijd, maar ook in het eindklassement!
 
Pascal Raes en Sébastien Incardona kregen de steun van Martin Leburton, die in de openingsfase naar de spits van het peloton reed, en lieten het beste resultaat van hun seizoen optekenen met de #417 SP Racing by Jac Motors, net voor de #269 Scott – Phararome. Ondanks een lekke band in de slotminuten behielden Johan Huygens, Gilles Smits en Pieter Verlinde hun plaats in de top 5... en de derde plek in het kampioenschap!
 
Dominique Bustin, Maxime Lieutenant, Gilles Verleyen en Sébastien Kluyskens reden naar de zesde plek, maar betreurden vooral een kleine aanrijding met de #291 Comtoyou Racing, die een podiumplek in het kampioenschap verloor tijdens de finale van het seizoen.
  
Pure: ACM Cash Converters wint, DZ Racing by Acome kampioen
 
Toen na vier uur voor een eerste keer punten werden uitgedeeld, werd de titelstrijd in het Pure-klassement intenser dan ooit tevoren. Anthony Rosa, Nicolas Fedorenko en Gilles Piron lagen op dat moment aan de leiding bij de rijders die enkel de VW Fun Cup als ervaring hebben in de autosport, en kwamen zo terug tot op 3,5 punten van de kampioenschapsleiders. De zege leek een gedane zaak voor de #4 Acome Racing 2, maar een kapotte ophanging maakte een einde aan de droom van het trio. Dat was goed nieuws voor de #281 ACM – Cash Converters van Arnaud Quédé, Benoit Arnaudet, Sébastien Morel en Timo Van Impe, die de kans niet liet liggen om een laatste zege te behalen in Pure... maar ook de zilveren medaille in het kampioenschap! De tweede plek in Limburg was voldoende voor de #255 DZ Racing by Acome om kampioen te worden. Sébastien Dorkel, Jean-Luc Vandormael en Amine Zeghouani waren door het dolle heen... naar goede gewoonte. "In Assen waren we te serieus bezig en dat heeft helemaal niet gewerkt", legde Amine uit. "Hier hebben we dus gefeest... en we zijn kampioen! Bedankt aan mijn teamgenoot en het prachtige team dat ons omringt. Deze titel zal ons leven niet veranderen... maar toch is het een immens plezier!"

In Evo2 was de zege voor de #254 SGRT.be (Kurt Bultynck-Raphaël Makowcynski-Simon Lurkin-Yehann De Wachter-Axel Vanoosthuyse), voor de #227 Jusi Racing (Jurgen Vermeulen-Linus Christiaens-Maik Barten), die wel de titel veroverde in de categorie voorbehouden aan de TDI-motoren.
  
Biplaces: meesterzet voor Carpass LRE by DRT, dubbelzege voor Milo Racing
 
Het duel voor de titel in de Biplaces-categorie loste alle verwachtingen in. De #365 Carpass LRE by DRT kende weinig meeval in de openingsfase, maar kon een pitstop uitstellen om op die manier de leiding in handen te hebben naar vier uur racen... en zo het maximum van de punten binnen te halen. En hoewel Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Gautier Engisch en Philippe Reynens uiteindelijk terugvielen naar de derde plek, was dat toch genoeg om hun titel te verlengen. "Toen we de twee teams zagen die Milo Racing aan de start bracht, wisten we dat het niet eenvoudig zou worden", vertrouwden de vier rijders ons in koor toe. "Maar onze meesterzet zorgde ervoor dat de druk van de ketel werd gehaald, aangezien we onze positie in de slotfase konden controleren. Deze derde titel in vijf seizoenen is een prachtige prestatie!"

Milo Racing, winnaar in het algemeen klassement, speelde eveneens een hoofdrol bij de Biplaces. De #356 by Milo van Lorenzo Donniacuo, Martin Leburton, Julien Menard en Christophe Nivarlet met twee ronden voorsprong op de #342 Monster by Milo van Francis Plunus, Éric Jardon, Kevin Balthazar en Kevin Caprasse, die schitterde in de openingsronden door op een gegeven moment zelfs de vierde plek in het algemene klassement te bezetten. Maar door een breuk in de stuurinrichting - gelukkig in de pitlane - gingen verschillende minuten verloren... en dus ook alle zegekansen.

Aan de voet van het podium bekroonden Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning een regelmatige wedstrijd met een vierde plek aan boord van de #360 CBRS by AC Motorsport, voor de #330 Lisalux Racing van Stéphane Loesel, Maxime Lacrosse, Marc Bogaert, Alexandre Camp en Lucien Bourdeaux.
 
En dus zit een fantastisch seizoen 2018 erop voor de European VW Fun Cup. Kronos Events geeft afspraak in de lente van 2019 voor een 23ste seizoen voor de Dolle Kevers!

VW Fun Cup



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons