van der Horst

Zolder Historic GP: Overwicht van Longin, Longin en Corten niet beloond

#TheRocket11/PK Carsport - Norma M20 FC
#TheRocket11/PK Carsport - Norma M20 FC
Men kan een gooi naar een verdiende zege doen, maar door pech de vruchten van de geleverde inspanningen niet plukken: het is een harde wet die ook in de autosport geldt. Die wetenschap zorgde er afgelopen zondag in Zolder echter niet voor dat de ontgoocheling van Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten er minder groot door was.
  • St. Paul
Twee wedstrijden van 125 minuten werden er tijdens de derde Belcar-meeting afgewerkt. Met de #The Rocket11 van Krafft Racing – een bolide die sinds kort in de ateliers van PK Carsport onder handen wordt genomen – waren vader en zoon Longin en Christoff Corten in elk van de twee races helemaal voorin te vinden.

#TheRocket11/PK Carsport - Norma M20 FC
#TheRocket11/PK Carsport - Norma M20 FC
Op zaterdag zorgde een stukke gaskabel er echter voor dat de Norma kort voor het eind moest worden geparkeerd, terwijl Bert Longin als slotrijder minstens op een tweede plaats aanspraak had kunnen maken. Op zondag leek dat te worden rechtgezet, toen het trio van #TheRocket11 zowat een minuut voorsprong bij elkaar wist te rijden. In het zicht van de streep ging er echter een wielnaaf stuk, waardoor ook in race 2 een frustrerend einde kende.

“We zaten zondagavond diep in de put, ja”, geeft Bert Longin eerlijk toe. “Zeker na het verloop van de tweede race. We hoorden bij de besten, en Stienes bleek ook wat sneller dan de concurrentie. Maar toen kwam de pechduivel nog eens langs. Iedereen weet dat die dingen kunnen gebeuren, maar daarom doet het niet minder pijn. Nu goed, dat is ook het teken dat iedereen in ons team stuk voor stuk een echte racer is, iemand die bereid is om alles te geven om voor een overwinning te gaan.”

Longin, Longin en Corten leggen zich nu volop toe op het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de 24 uur van Zolder op 25 en 26 september. “De gebeurtenissen van afgelopen weekend verminderen onze motivatie niet”, stelt Stienes Longin kordaat. “De problemen waarmee we werden geconfronteerd zijn allesbehalve onoverkomelijk. Met een goede voorbereiding kunnen we in de 24 Uur zeker een gooi naar de overwinning doen.”

Longin Press
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons