van der Horst

Zolder Historic GP: Twee verschillende winnaars in Porsche Endurance Trophy

Belgium Racing team voor Red Ant Racing
Belgium Racing team voor Red Ant Racing
De derde en vierde manche van de Porsche Endurance Trophy in Zolder resulteerden in zeer mooie autosport en verschillende winnaars. Op zaterdag ging de zege naar Dylan Derdaele en Nicolas Saelens in de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup, terwijl op zondag Red Ant Racing als eerste over de meet kwam. Vader Bert en zijn zonen Yannick en Ayrton Redant tikten na 125 minuten als eerste aan. Op 9 en 10 oktober staat de volgende race van de Porsche Endurance Trophy op de kalender, ook op Circuit Zolder.
Rondetijden die dicht bij elkaar lagen en kleine verschillen aan de finish: ziehier de samenvatting van de eerste race van het weekend in Zolder. De zege was voor de derde opeenvolgende maal dit seizoen voor Belgium Racing, met het duo Nicolas Saelens en Dylan Derdaele, met achter hen Jan Lauryssen in de Porsche van Q1 Trackracing/EMG Motorsport en de Red Ant Porsche 992 van de familie Redant. Met amper vijf seconden tussen het zilver en het brons, werd nog maar eens aangetoond hoe close ook de uithoudingswedstrijden van Porsche zijn. Belgium Racing palmde ook de plaatsen vier en vijf in, met Koen Wauters en Kris Wauters op vier en Glenn Paenen, Jan Ooms en Marc Goossens op vijf. NGT, dat naar Zolder afzakte met Stijn Lowette en Stef Van Campenhout kwam als zesde over de meet. Alle Porsche 911 die van start gingen, kwamen feilloos over de eindmeet, eens te meer een bewijs van de betrouwbaarheid van het Duitse merk als het om uithoudingsraces gaat.

Red Ant Racing na drie van Belgium Racing
 
Reeksen zijn mooi, maar uiteindelijk komt er altijd een einde aan en dat geldt ook voor die schitterende reeks overwinningen van het team van Patric Derdaele. Bert en zijn zonen Yannick en Ayrton Redant waren de eersten dit seizoen die het team uit Lommel van de zege in de Porsche Endurance Trophy konden houden en zij deden dat na een stevige wedstrijd op het Limburgse asfalt. Uiteindelijk wonnen ze ruim voor de wagens van Belgium Racing met Dylan Derdaele en Nicolas Saelens op twee en met Koen Wauters en Kris Wauters op drie. Stijn Lowette en Stef Van Campenhout kwam als vierde over de meet, voor Glenn Paenen, Jan Ooms en Marc Goossens.

Red Ant Racing nog tweemaal
 
Dat was nog niet alles voor Red Ant Racing, dat ook de twee zeges in de competitie tussen de diverse Porsche Cayman pakte. Sven Van Laere, Davy Vandekerckhove en Jimmy De Breucker deden het zowel op zaterdag als op zondag, éénmaal voor Q1 Trackracing/EMG Motorsport met Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck en vervolgens voor Sparx Group met Gregory Stevens en Frank Stevens.
 
Afspraak nu begin oktober voor de volgende race van Porsche Endurance Trophy.

Porsche Endurance Trophy
   • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons