van der Horst

Zolder Historic GP: Wim Kuijl en Erik Qvick pakken pole voor de twee races van Belcar Historic Cup powered by St. Paul

Wim Kuijl - Ford Capri RS 3100
Wim Kuijl - Ford Capri RS 3100
In het kader van de Zolder Historic Cup werden op zaterdag de twee kwalificaties voor de Belcar Historic Cup afgewerkt. Op zondag volgt dan het echte werk met twee races. De vijfde en zesde van het seizoen, dat na het afsluiten van het weekend precies halfweg is. De Ford Capri RS 3100 van Wim Kuijl en de BMW E30 M3 van Erik Qvick vertrekken zondag vanop de pole.
Evertjan Alders - BMW E30 329i
Evertjan Alders - BMW E30 329i
Tijdens de eerste gechronometreerde training was de Ford Capri RS 3100 van Wim Kuijl de snelste wagen op de piste en hij was ruim twee seconden sneller dan de Volvo 240 turbo van Fred Bouvy. Hiermee scoorden deze twee heren ook de pole's in de klassen 2 & 3. Evertjan Alders reed een knappe derde chrono met zijn BMW E30 329i en was een fractie sneller dan de BMW E36 van Tim Kuijl, die zodoende de pole pakte in klasse 4 of de wagens uit de jaren negentig, gelimiteerd tot 2500cc.. Dirk Van Rompuy (BMW M3) en Luc Branckaerts (Corvette) delen de derde startrij en realiseerden de derde en vierde chrono in klasse 3.

Luc Moortgat - Porsche 964
Luc Moortgat - Porsche 964
De Porsches 964 van Luc Moortgat en Erik Nulens staan pas op de vierde startrij. Regerend kampioen Moortgat verloor een riem van de koeling en kon zijn kans niet optimaal benutten. Bert Theunissen, die het dit weekend moet stellen zonder Ben Thaens, klokte de negende tijd voor Cedric Baeten die dan weer Vonk verving op diens BMW 635 CSI. Dieter Kuijl pakte de pole in klasse 1, maar werd door de koersdirectie bedacht met vijf plaatsen achteruit wegens te snel rijden in de pitlane.

Erik Qvick
Erik Qvick
Tijdens de tweede kwalificatie op een zeer warme piste wist niemand zijn chrono te verbeteren. Het ging lang gelijk op tussen de Capri van Wim Kuijl en de BMW M3 van Erik Qvick. Er was amper een verschil van enkele duizenden van een seconde. Qvick wachtte echter tot het einde van de sessie omdat het op de piste dan wat minder druk was. Hij pakte in laatste instantie de pole met een halve seconde voorsprong op de Capri van de St. Paul-rijder.

Fred Bouvy - Volvo 240 turbo
Fred Bouvy - Volvo 240 turbo
Bouvy pakte opnieuw de derde chrono voor zijn rekening, terwijl Luc Moortgat nog altijd geplaagd werd door het riempje van de koeling en de vierde tijd realiseerde, net voor merkgenoot Bruynoghe, de Atrex-BMW E30 239i van Evertjan Alders en de BMW E36 van Tim Kuijl, die de pole realiseerde in klasse 4. Gust Van Haelst (Mazda RX3), Davy Cooreman (Honda CRX) en Bert Theunissen (BMW E36) maakten de eerste vijf startrijen vol net voor Dieter Kuijl die zijn Capri RS 2600 opnieuw op de pole parkeerde in klasse 1.

Foto's: Niels Vaeck



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons