van der Horst

Zolder: Juncadella snelste in geanimeerde vrije sessies

Daniel Juncadella - GruppeM Racing Mercedes-AMG
Daniel Juncadella - GruppeM Racing Mercedes-AMG
We beleefden twee geanimeerde vrije sessies voor de DTM vrijdag op Circuit Zolder met verschillende wagens die rond hun as gingen of in de zandbak belandden met enkele rode vlagsituaties als gevolg. Uiteindelijk was Daniel Juncadella (GruppeM Racing Mercedes-AMG) de snelste maar de Spanjaard beëindigde de dag met een beschadigde wagen nadat ook hij in de fout ging.
Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Juncadella zette zijn snelste tijd neer vroeg in de tweede sessie met een ronde in 1:28.112 en aangezien daarna de regen weer kwam opzetten kon niemand nog onder de tijd van de Spanjaard gaan. Nico Müller (Rosberg Team Audi R8 LMS) klokte de tweede tijd gevolgd op de tabellen door Mike Rockenfeller (ABT Sportsline Audi R8 LMS) en Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport BMW M6). In de eerste sessie was nog Maximilian Götz (HRT Mercedes-AMG) de snelste man op de piste met een ronde in 1:28.170. Esteban Muth (T3 Motorsport Lamborghini Huracan) reed met zijn art car eerst nog de zevende tijd maar in de tweede sessie zakte hij terug tot helemaal achteraan de tabellen. Alex Albon werd dan weer bestraft voor het niet voldoende vertragen bij een neutralisatie en moet vijf plaatsen terug op de grid.

Foto's: DTM Media Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 6 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons