van der Horst

Zolder krijgt terug de EuroNASCAR Finals in 2023

NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder 2022
NASCAR Whelen Euro Series @ Circuit Zolder 2022
Na een succesvol seizoen 2022 is de NASCAR Whelen Euro Series nu ook klaar met de kalender voor 2023. Het seizoen omvat zes events in zes verschillende landen. Circuit Zolder krijgt opnieuw de EuroNASCAR Finals die doorgaan op 14 en 15 oktober 2023 en waar dubbele punten te verdienen zijn. Opvallend ook daarnaast zijn er nog twee speciale events buiten kampioenschap waaronder voor het eerst een manche met races op een ijspiste.
Kalender 2023 NASCAR Whelen Euro Series
Kalender 2023 NASCAR Whelen Euro Series
De vaste kalender omvat dus zes manches met in ieder weekend weer vier races. De eerste manche gaat door in Spanje in Valencia op 5 en 6 mei. Het American Festival te Brands-Hatch, dat al een vaste waarde is op de kalender, volgt op 17 en 18 juni waarna het richting Vallelunga gaat op 8 en 9 juli. Na de vakantie trekt men naar Most in Tsjechië (2 en 3 september) terwijl men terugkeert naar Duitsland met een manche op de omloop van Oschersleben  op 23 en 24 september. Zolder sluit het seizoen af op 14 en 15 oktober, een finale waar dubbele punten uitgedeeld worden.

Naast de vaste manches van het kampioenschap worden er ook twee speciale events georganiseerd. Zo opent het seizoen op 4 en 5 maart met races op een ijspiste in Rovaniemi-Finland, een heuse première. Later op het seizoen komt er nog All-Stars event op de piste van Grobnik in Kroatië, waarvan de exacte datum nog niet vast ligt.

Foto's: Niels Vaeck & NASCAR Whelen Euro Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 25 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons